perjantai 2. heinäkuuta 2010

Kermainen haukipyörykkäkeitto

Uudessa Kodin Kuvalehdessä oli loistava haukipyörykkäkeitto-ohje. Olen jo pitkään ajatellut haukifileistä valmistaa murekeruokaa. Jauhamalla hauen pienen pienet ruodot häipyvät olemattomiin ja sitä on  mukava syödä. Mikäs sen parempaa kuin keittopäivällinen lämpimän hellepäivän jälkeen. Keitto oli maukasta ja tarpeeksi kevyttä. Muutin ohjetta kerman suhteen käytin 15%:sta ruokakermaa. Yhden kesäsipulin asemasta käytin kolmen pienen kesäsipulin valkoiset osat.

Kermainen haukipyörykkäkeitto 4-5 annosta


Haukimureketaikina
450 g haukifilettä
1 dl ruokakermaa 15%
2 rkl korppujauhoja
1 muna
2 tl ruususuolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
Jauha nahattomat haukifileet hienoksi monitoimikoneella. Sekoita joukkoon kerma, korppujauhot ja muna. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Nosta jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet keiton.
Keitto
500 g varhaisperunoita
2 pientä porkkanaa (tämän kesän satoa)
3 pientä kesäsipulia valkoiset osat
3 rkl rypsiöljyä
8 dl vettä
2 kalaliemikuutiota (ei sis natriumglutamaattia)
2 dl ruokakermaa 15%
hienonnettua tilliä
Pese varhaisperunat juuresharjalla. Lohko perunat  samankokoisiksi. Pese porkkanat ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtele sipulit ja silppua valkoiset osat. Kuumenna öljy kasarissa. Lisää kasvikset (myös perunat) ja kuullota viitisen minuuttia. Lisää kalaliemi. Keitä noin 10 minuuttia. Nostele lusikoita apuna käyttäen kalamureketaikinasta pieniä pullia keiton joukkoon. Kypsennä noin viisi minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä. Lisää kerma ja kiehauta. Lisää keittoon hienonnettua tilliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.