maanantai 26. heinäkuuta 2010

Melonikeitto

Iso vesimeloni sai tänään uuden muodon. Siitä syntyi kylmä, raikas ja viileä keitto. Tämä keitto oli paikallaan tänään hellejakson eräänä helteisenä päivänä. Vieläkin suussa viipyy raikas ja viileä maku. Jottei nälkä yllätä heti aterian jälkeen, paahdoin täysviljapatonkia. Kinkkuviipale patongille, eikä suotta yhdistellä melonia ja kinkkua. Ne sopivat yhteen hyvin.

Melonikeitto

n 600 g vesimelonia paloiteltuna
1/2 sitruunan mehu
1 rkl vaaleaa balsamicoa
ripaus chilijauhetta
3 rkl neitsytoliiviöljyä
1/2 tl suolaa ja samanverran sokeria
ripaus mustapippuria
Kuori ja paloittele vesimeloni. Sekoita tehosekoittajalla tmv sileäksi. Mausta. Tarkista maku. Nosta jääkaappiin reiluksi tunniksi. Tai tee kuten minä nosta pakastimeen 15 minuutiksi, niin saat syötäväksi nopeammin. Paahda leipää ja levitä päälle kinkkua. Sitten nauttimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.