maanantai 12. heinäkuuta 2010

Kanttarelleja broilerifileellä sekä mansikkakakkua

Nyt on aika kanttarellien ja mansikoiden. Sienisatoa verottavat nämä helteet. Sienethän nousevat sateella, jos kuivakausi jatkuu jää satokin laihaksi. Ostin virolaisia  kanttarelleja, ne olivat pieniä,  tuoreita. ja  sopivankokoisia  kastikkeeseen. Broilerifileepihveille sopii mielestäni sienikastike hyvin.
Mansikoita ostin viime viikolla ja pakastin ensimmäisen satsin pakastimeen, pienen määrän jätin kakkua varten. Tämä oli vasta toinen mansikkakakku tänä kesänä. Jälkiruokiin olen kyllä käyttänyt. Ja mansikka-aikaa on vielä jonkin verran jäljellä. Huomenna haen toisen satsin pakkaseen.

Kanttarellit broilerifileellä

Muotoile broilerifileet kevyesti nuijien tasakokoisiksi. Sivele rypsiöljyllä ja mausta, suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta ja ripaukset soijakastiketta. Ruskista pannulla keskilämmöllä molemmin puolin muutama minuutti. Laita folion alle uuniin 150-asteeseen. Tarkista kypsyys ennen tarjoilua. Fileiden tulee olla läpikypsiä, mutta ei kuivia.
Huuhtele kanttarellit nopeasti. Kuivaa serlalla ja poista mahdolliset roskat. Halkaise isot, pienet saavat olla ehjinä. Nipsaise kuiva kannanpää pois. Kuullota kanttarelleja pannulla voissa pari minuuttia  Mausta ripauksella suolaa. Lisää mukaan ruokakermaa.  Kaada kanttarellit fileeannokksille. Nauti.

Mansikkakakku 


Olen maininnut aikaisemminkin, että en ole kakkujen koristelijana pikkutarkan taitava. Vetelen suurpiirteisesti kuorrutukset ja koristelen hetken intuution innoittamana. Tässä kakussa on neljän munan pohja, se klassinen munat, sokeri, vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe  Kostutus omenamehulla. Välissä tuoreita soseutettuja  mansikoita, joille lisätty sokeria. Mansikoille levitin tanakaksi vaahdotettua kermaa, joka maustettu sokerilla ja vaniljasokerilla. Samalla kermavaahdolla on kakku kuorrutettu ja päälle kasattu mansikanpuolikkaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.