Nyt on aika kanttarellien ja mansikoiden. Sienisatoa verottavat nämä helteet. Sienethän nousevat sateella, jos kuivakausi jatkuu jää satokin laihaksi. Ostin virolaisia kanttarelleja, ne olivat pieniä, tuoreita. ja sopivankokoisia kastikkeeseen. Broilerifileepihveille sopii mielestäni sienikastike hyvin.
Mansikoita ostin viime viikolla ja pakastin ensimmäisen satsin pakastimeen, pienen määrän jätin kakkua varten. Tämä oli vasta toinen mansikkakakku tänä kesänä. Jälkiruokiin olen kyllä käyttänyt. Ja mansikka-aikaa on vielä jonkin verran jäljellä. Huomenna haen toisen satsin pakkaseen.
Kanttarellit broilerifileellä
Muotoile broilerifileet kevyesti nuijien tasakokoisiksi. Sivele rypsiöljyllä ja mausta, suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta ja ripaukset soijakastiketta. Ruskista pannulla keskilämmöllä molemmin puolin muutama minuutti. Laita folion alle uuniin 150-asteeseen. Tarkista kypsyys ennen tarjoilua. Fileiden tulee olla läpikypsiä, mutta ei kuivia.
Huuhtele kanttarellit nopeasti. Kuivaa serlalla ja poista mahdolliset roskat. Halkaise isot, pienet saavat olla ehjinä. Nipsaise kuiva kannanpää pois. Kuullota kanttarelleja pannulla voissa pari minuuttia Mausta ripauksella suolaa. Lisää mukaan ruokakermaa. Kaada kanttarellit fileeannokksille. Nauti.
Mansikkakakku
Olen maininnut aikaisemminkin, että en ole kakkujen koristelijana pikkutarkan taitava. Vetelen suurpiirteisesti kuorrutukset ja koristelen hetken intuution innoittamana. Tässä kakussa on neljän munan pohja, se klassinen munat, sokeri, vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe Kostutus omenamehulla. Välissä tuoreita soseutettuja mansikoita, joille lisätty sokeria. Mansikoille levitin tanakaksi vaahdotettua kermaa, joka maustettu sokerilla ja vaniljasokerilla. Samalla kermavaahdolla on kakku kuorrutettu ja päälle kasattu mansikanpuolikkaita.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.