Kesän ensimmäiset punajuuret ovat nyt parhaimmillaan. Niiden maku on pehmeän makea. Ostin torilta nipun punajuuria ja tein lasagnen. Salaattia sekoitin seuraksi ja kypsytin pannulla siihen vielä muutaman punajuuriviipaleen. Perkkasin torilta ostamani herneet ja kiehautin niitä parisen minuuttia, sopivat kylkiäisiksi lasagnelle.
Punajuurilasagne
lasagnelevyjä
juustoraastetta
Punajuuri-tomaattikastike
3 keskikokoista punajuurta
1 salottisipuli
1 prk paseerattua tomaattia
1 kasvisliemifondipala
rypsiöljyä
tuoretta timjamia ja rosmariinia
ruususuolaa
Pese, kuori raasta karkeaksi punajuuret. Silppua sipuli. Kuullota punajuuri- ja sipuliraastetta öljyssä. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti ja kasvisfondipala. Kypsytä kastiketta puolisen tuntia. Mausta tuoreilla yrteillä ja suolalla.
Juustokastike
2 rkl rypsiöljyä
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl rasvatonta maitoa
1 prk 200 g raejuustoa
maustepippuria ja ruususuolaa
Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja lisää siihen jauhot. Sekoita tasaiseksi ja ruskista hetki. Lisää sekoittaen maito ja sekoita kunnes seos sakenee. Kypsytä muutama minuutti. Lisää mausteet.
Kokoa lasgne voideltuun vuokaan. Alimmaiseksi juustokastike, lasagnelevyt, punajuurikastike lasagnelevyt, juustokastike, lasagnelevyt, punajuurikastike lasagnelevyt ja lopuksi juustokastike. Raasta pinnalle juustoa.
Kypsennä 200-asteessa noin 40-minuuttia. Alenna hieman lämpöä kypsymisen aikana ja nosta pinnalle folio ettei pinta rusketu liikaa.
Lasagnen seurana tarjoiltu salaatti, salanovaa, rapeaa friseesalaattia, kesäsipulia, kurkkua, paahdettuja punajuuriviipaleita ja salaattisiemeniä. Kastike oliiviöljy, puristettu sitruunamehu, sokeri, suola sekoitettuna.
Jälkiruokana tuorejuusto-jogurttikakku mansikoilla, mutta sen postauksen aika on myöhemmin.
lauantai 3. heinäkuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Pitääpä kokeilla! Maistuu varmaan tosi hyvälle.;=)
VastaaPoistaTuija,
VastaaPoistaMaistuu. Punajuuri sopii hyvin pastaan ja lasagneen.