tiistai 20. heinäkuuta 2010

Paistettu villisiika, feta- ja punajuurisalaatit

Torin kalatiskistä ostin villisiikaa kokonaisena. Siika on parasta pannulla paistettuna. Muistin ostaa paistamiseen kirnuvoita, sillä voi on paras kalan paistamisessa. Siiassa ei ole rasvaa nimeksikään, joten voinokare ei ole pahitteeksi terveydenkään kannalta. Salaattikojusta valikoin mukaan pehmeää ja lempeänmakuista keräsalaattia ja tummaa salanovaa. Salanovasta on tullut suosikkini tänä kesänä. Valmistin ruokaisan fetasalaatin. Punajuurisalaatin ostin valmiina. Forssan punajuurisalaatti maistuu täysin kotona tehdyltä, joten ei kannata uhrata aikaa ja vaivaa sen kokoamiseen.
Vadelmia, mustikoita ja punaherukoita näkyi jo olevan torilla. Viikonlopuksi käyn ostamassa niitä. Jääkaapissa oli vielä viikonlopulta  pieni kulhollinen mansikoita, käytin ne jälkiruokaan.    

Kokonaisena paistettu siika ja salaatit

Torikauppias suomusti siian valmiiksi, joten pyyhin sen. Poistin saksilla pään ja evät. Kuorin kolme valkosipulia ja murskasin ne kahtia. Kuumensin valurautapannun ja lisäsin siihen reilun nokareen voita. Kun voi oli sopivan kuumaa eikä tirissyt enää, nostin pannulle valkosipulinkynnet. Annoin niiden olla tirisemässä sen aikaa, kun maustoin kalan suolalla ja valkopippurilla. Nostin kalan pannulle ja sujautin valkosipulinkynnet sen vatsaan. Annoin kalan kypsyä keskilämmöllä ja käänsin, kun nahka oli sopivan ruskea. Kypsensin kalan vielä toiselta puolelta, alensin hieman lämpöä. Kun pyrstö irtosi hyvin, kala oli kypsää.

Fetasalaatti
Pehmeää keräsalaattia ja salanovaa  revin salaattikulhon pohjalle. Sekoitin kastikkeen; oliiviöljyä, limestä puristettu mehu, hunajaa, dijonsinappia ja ripaus sokeria. Sekoitin sakenevaksi ja pirskottelin salaatin sekaan.
Lisäsin salaatin päälle kesäsipulia, kurkkusuikaleita, tomaattilohkoja ja lopuksi kuutioitua Patros-fetaa.

Forssan Punajuurisalaatti oli hyvää. Tähän majoneesi sopii hyvin. Tosin se lisää rasvapitoisuutta, joka on 27 %. Säilöntä- ja muita E-merkinnällä varustettuja lisäaineita on 3 kpl.

Mansikoita jälkiruuaksi yksinkertaisella tavalla. Jälkiruokalautaselle lohkottuja mansikoita ja päälle turkkilaista luomujogurttia. Maustoin jogurtin hunajalla, palmusokerilla ja vaniljasokerilla. Vohvelikeksi sopi joukkoon hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.