keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Raparperimurupaistos

Mitä olisikaan kesä ilman murupaistoksia. Murujen alle voi kätkeä ensin raparperit. Seuraavana on mustikoiden  ja viinimarjojen vuoro ja syksymmällä saavat omenat murupeiton. Olin unohtamassa jo koko murupaistoksen, kunnes luin  Olivia-lehden Jensenin palstaa. Oitis pilkoin raparperit ja paistos uuniin. Onneksi näitä tarvittavia aineksia on aina kaapissa ja innostuksen puuskan saa heti toteuttaa.

Raparperimurupaistos

vajaa litra raparperipaloja
sokeria
125 g margariinia tai voita
4 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
Huuhtele ja pilko raparperivarret noin sentin paksuisiksi paloiksi. Voitele piirakkavuoka rypsiöljyllä. Levitä sinne raparperipalat ja ripottele päälle hieman sokeria. Sulata margariini ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja fariinisokeri. Anna seoksen kiehahtaa. Levitä seos raparpereille. Kypsennä 200-asteessa noin 20 minuuttia.
Sopii nauttia vaniljakastikkeen kanssa. Kermainen vaniljajäätelökin sopii hyvin.

2 kommenttia:

  1. Oi miten herkun näköistä!

    VastaaPoista
  2. Kaisa,
    Suosittelen tätä erilaisten marjojen, hedelmien tai raparperin kanssa kokeiltavaksi

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.