Mitä olisikaan kesä ilman murupaistoksia. Murujen alle voi kätkeä ensin raparperit. Seuraavana on mustikoiden ja viinimarjojen vuoro ja syksymmällä saavat omenat murupeiton. Olin unohtamassa jo koko murupaistoksen, kunnes luin Olivia-lehden Jensenin palstaa. Oitis pilkoin raparperit ja paistos uuniin. Onneksi näitä tarvittavia aineksia on aina kaapissa ja innostuksen puuskan saa heti toteuttaa.
Raparperimurupaistos
vajaa litra raparperipaloja
sokeria
125 g margariinia tai voita
4 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
Huuhtele ja pilko raparperivarret noin sentin paksuisiksi paloiksi. Voitele piirakkavuoka rypsiöljyllä. Levitä sinne raparperipalat ja ripottele päälle hieman sokeria. Sulata margariini ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja fariinisokeri. Anna seoksen kiehahtaa. Levitä seos raparpereille. Kypsennä 200-asteessa noin 20 minuuttia.
Sopii nauttia vaniljakastikkeen kanssa. Kermainen vaniljajäätelökin sopii hyvin.
keskiviikko 7. heinäkuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oi miten herkun näköistä!
VastaaPoistaKaisa,
VastaaPoistaSuosittelen tätä erilaisten marjojen, hedelmien tai raparperin kanssa kokeiltavaksi