torstai 29. heinäkuuta 2010

Kukkakaalivuoka ja pekonia

Vasta kaupan vihannestiskillä valinnat ratkaisivat päivän aterian. Kukkakaalivuori oli senverran houkutteleva, että yksinkertaisesti en voinut ohittaa sitä ottamatta ostoskärryyni isoa kukkakaalta. Tämä oli alku aterialle, joka päättyi muutaman tunnin kuluttua ruokalautaselle. Tarkastin lihaostaston valikoiman. Houkuttelevin vaihtoehto olivat vähärasvaiset possunkylkisiivut.  Ajattelin jo tässä vaiheessa miten hyvin paahdettu pekoni sopii kukkakaalin seuraan. Niin siinä sitten kävi, että ateria syntyi näistä pääraaka-aineista.
Kuumalla pannulla paahdettu pekoni oli niin hyvää, että söimme alkuruokana pannurasvassa paahdettua maalaisleipää päällä rapeaa pekonia.  Tätä eivät kaikki halua tehdä, mutta herkuttelijat tekevät sen. Jos taas olet  kasvissyöjä, unohda koko pekoni. Kukkakaalivuoka on jo riittävää ateriaksi.

Kukkakaalivuoka

500 g kukkakaalia
vettä, suolaa
2 dl ruokakermaa 10%
2 munaa
4 rkl vihreää pestoa (esim Pirkka)
suolaa ja mustapippuria
pinnalle pastajuustoraastetta
Lisäke
vähärasvaista viipaloitua possunkylkeä
suolaa
Huuhtele kukkakaali. Lohko kukinnot ja viipaloi kanta. Höyrytä vesitilkassa mikron täysteholla 2,5 minuuttia, ripauta mukaan suolaa.  Tai voit kypsentää al denteksi kattilassa liedellä.  Levitä kaalipalat voideltuun  uunivuokaan. Sekoita ruokakerma, munat, pesto ja mausteet. Kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle esim Valion pastajuustoraastetta. Kypsennä 180-200-asteessa noin 40 minuuttia.

Paahdettu pekoni.  Kuumenna valurautapannu kuumaksi. Nosta pannulle pekoniviipaleet. Alenna hieman lämpöä. Ruskista pekoni rapeaksi molemmin puolin. Ripottele pinnalle suolaa.
Pekonileipä. Viipaloi maalaisleipälimppua ja leikkaa leipäviipale kahtia. Paahda viipaleet nopeasti molemmin puolin kuumassa pekonipannun rasvassa. Nosta päälle pekoniviipale. Nauti alkupalana sillä aikaa, kun ruoka kypsyy uunissa.

5 kommenttia:

  1. Tuota kukkakaalivuokaa kokeilen huomenna, kiitos vinkistä...

    ;=)

    VastaaPoista
  2. Minun piti eilen tehdä myös tällaista kukkakaalivuokaa, mutta teinkin sitten pannulla pekonia, sipulia, purjoa ja kukkakaalia sekä suurustin vielä vähän kermalla. Oli myös hyvää, äitini kesäherkkuja:)

    VastaaPoista
  3. Tuija,
    Luulisin, että maistuu.

    Katriina,
    Versiosi kuulostaa myös hyvältä. Pekoni sopii tosi hyvin kukkakaalen kanssa.

    VastaaPoista
  4. Kukkakaalivuoka oli ihan älyttömän hyvää...mieskin tykkäs.

    ;=)

    VastaaPoista
  5. Tuija,
    Mukava kun piditte. Meillä sitä taas joskus tehdään uudestaan, se on hyvää. Pesto sopii niin hyvin siihen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.