maanantai 5. heinäkuuta 2010

Juustojogurttikakku mansikoilla ja raparperimansikat vaniljavaahdolla

Viikonlopun jälkiruuat olivat yksinkertaisia ja helppoja. Kesän helteillä ei keittiössä kannata paljon aikaa kuluttaa. Juustojogurttikakku ei ole kakku siinä kokoonpanossa, jollaiseksi käsitämme kakun olevan.Perinteisen kakun tekemiseen käytetään jauhoja ja leivinjauhetta, tässä niitä ei tarvittu.
Raparperi sopii mansikan seuralaiseksi erinomaisesti. Kahden maun voimakkuusasteet lievittää pehmeä vaniljavaahto. Herkutellaan  marjoista ja hedelmistä eri tavoin nyt, kun ne ovat vastapoimitun tuoreita. 

Juustojogurttikakku ja masikat
Tarvitaan turkkilaista luomujogurttia naturel ja philadelphia tuorejuustoa kumpaakin puolet ja puolet annoksien määrän mukaisessa suhteessa. Sekoita jogurtti ja juusto, lisää mukaan tomusokeria ja vaniljasokeria - maun mukaan. Sekoita sileäksi ja notkeaksi. Annostele seos jälkiruokalautasille  pyöreiksi "kakuiksi" . Koristele mansikkalohkoilla. Käytin suomalaisia makeita mansikoita.

Raparperimansikat ja vaniljavaahto


Huuhtele ja pilko raparperit noin sentin paloiksi. Nosta palat höyrystinastiaan, ripottele pinnalle kanelia ja palmusokeria. Lorauta vielä makua taittamaan pinnalle siirappia. Höyrytä mikrossa noin kolme minuuttia täysteholla ja jäähdytä. Paloittele mansikat.  Murskaa manteleita ja cashew-pähkinöitä rouheeksi. Vaahdota valmis vaahtoutuva  vaniljakastike. Aineksien määrät valitaan annoksien mukaan.
Kokoa annokset jälkiruokamaljoihin.  Ripottele kulhon pohjalle pähkinä-mantelirouhetta, raparperia, mansikoita, vaniljavaahtoa ja sama vielä toiseen kertaan. Lopuksi pinnalle vaniljavaahtoa, rouhetta ja mansikoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.