torstai 15. heinäkuuta 2010

Köyhien ritareiden mansikkakakku

Mansikat, nuo makeat punaiset marjat, ovat tämän hetken herkkua ennen vadelmia ja mustikoita. Kun kesäkuumalla ei kiinnosta leipominen vaikka mansikkakakkua tekisi mieli, silloin on ostettava kaupasta isoäidin pullapitko ja vaniljakastiketta. Mansikoita olikin jo joko poimittuna suoraan maalta tai ostettuna torilta.
Yllätysvieraat tervetuloa, pyöräytän kakun kahvin kera 15 minuutissa. Tässä ei pohja lässähdä ja kostutus on just sopiva.  Jos kaloreista et piittaa, käytä kermavaahtoa. Se levittyy perfektionistin kakulle  virheettömän tasaisesti.
Oman kakkuni mallina oli valkoinen jääkarhunpoikanen. Tassut varsinkin onnistuivat hyvin ja eikös  vain muistutakin jääkarhua mansikkataakka selässään..

Köyhien ritareiden mansikkakakku
valmis pullapitko kaupasta
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai kuohukermaa
kesän mansikoita
maitoa
rypsiöljyä tai juoksevaa floraa

Leikkaa pitkosta sopiva määrä viipaleita, syöjien lukumäärä ratkaisee. Soseuta osa mansikoista ja jätä vähemmän koristeluun. Kaada maitoa lautaselle ja kastele pullaviipaleet molemmin puolin. Anna maidon imeytyä viipaleen läpi. Paista pullaviipaleet rypsiöljyssä kauniin ruskeiksi. Levitä viipaleet kakkuvadille, levitä päälle mansikkasosetta. Nosta jokaiselle viipaleelle toinen paistettu pullaviipale. Paina rakennelma tiiviiksi. Levitä pinnalle mansikkasosetta - ei haittaa vaikka sitä on runsaasti. Vaahdota vaniljakastike tai kuohukerma. Levitä se "kakulle". Koristele mansikanpuolikkailla.  Harmi yksi puolikas putosi selästä alas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.