sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Napolilainen munakas

Italialainen ruoka on hyvää, siitä johtuen pastoja on tullut tehtyä erilaisin täyttein ja kastikkein. Tänään tein ensimmäistä kertaa munakaspohjaisen pastaruuan. Inspiraation sain Sophia Lorenin Makuja & muistoja keittokirjasta. Minulla oli kaksi vaihtoehtoa. Kun luin tämän ohjeen, raati oli yksimielinen ja valitsi toteutettavaksi Napolilaisen munakkaan.
Tämä ruoka oli niin herkullista, että se tuli syötyä viimeistä murua myöten. Rinnalle sekoitin yksinkertaisen tomaatti-mozzarellasalaatin. Vesimelonin viipaaleet sopivat kylmän raikkaina  myös mukaan annoslautasille. Alkuperäisestä poiketen toteutin neljän munan munakkaalla eli annoksia oli kaksi.  Alkuperäistä ohjetta on joiltakin osin muutettu. Jäätelöä ja mustikoita oli jälkkäriksi

Napolilainen munakas

100 g spagettia
2 rkl voita
4 munaa
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl maitoa
hyppysellinen muskottipähkinää
suolaa, mustapippuria
80 g keittokinkkua kuutioina
60 g mozzarellaa kuutioina
parmesaaniraastetta tmv
Heinzin tomaattiketsuppia, luomu
Lämmitä uuni 230-asteiseksi. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä kunnes se on al dente, valuta vesi hyvin ja laita pasta takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon 2 rkl voita.
Sekoita munien joukkoon öljy, maito, muskotti sekä suola ja mustapippuri maun mukaan. Hämmennä sekaan kinkku- ja mozzarellakuutiot. Ripauta munakaspannulle keskilämmölle  rypsiöljyä ja kaada munaseos siihen. Vähennä lämpöä ja hyydytä munakas hitaasti. Varo ettei se tummu eikä pala pohjasta. Nosta munakkaan reunoja silloin tällöin lastalla, jotta hyytymätön munaseos pääsee alle.
Kun munakas on lähes kypsä, sujauta se uuninkestävään vuokaan. Laita spagetti munakkaan päälle ja ripottele siihen parmesaania. Laita munakas uuniin muutamaksi minuutiksi kunnes se on kevyesti ruskistunut päältä.  Tarjoile kuumana ja nyt sopii lorauttaa päälle laadukasta tomaattiketsuppia.

Mikä onkaan sopivampi jälkiruoka täyteläisen pastaruuan jälkeen kuin kermajäätelö ja tuoreet mustikat. Ripautin pinnalle hieman palmusokeria, sopi oikein hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.