perjantai 9. heinäkuuta 2010

Jauheliha-fusillipastavuoka

Kesällä ja varsinkin helteellä ruuan kypsyttäminen ikäänkuin itsekseen omia aikojaan on ilo. Vaikka tämän ruuan osalta hieman joutuu lieden äärelläkin seisomaan, on ruuan lopputulema kaikki kerralla uunista yhdessä vuuassa niin sopivan simppeliä. Tässä yhdistyvät pastan ja lasagnen mehukkuus ja herkullisuus. Ei ollenkaan mitään kuivahtanutta makaronilaatikkoa. Mansikat ja briejuusto maistuivat jälkiruokana.

Jauheliha-fusillipastavuoka

3 dl fusillipastaa
1,5 l vettä
1 tl suolaa

400 g naudan paistijauhelihaa
1 kesäsipuli ja 1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 tl maustepippuria
1 tl paprikajauhetta
Juustokastike
25 g margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1 dl juustoraastetta
Pinnalle
2 tomaattia viipaloituna
1 dl juustoraastetta
Keitä pasta ohjeen mukaan. Pilko sipulit ja kuullota niitä hetki rypsiöljyssä. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista se. Mausta. Valmista juustokastike. Sulata margariini kasarissa, lisää vehnäjauhot sekä maito. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Lisää juustoraaste ja suola.
Kokoa vuoka kerroksittain. Ensin voideltuun vuokaan kypsä pasta, seuraavaksi jauheliha ja kaada päälle juustokastike.  Levitä pinnalle tomaattiviipaleet ja juustoraaste.  Kuorruta uunissa 225-asteessa noin 20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Tämä on varmasti hyvää! Ja tuota murupaistosta pitää kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
  2. A-nonyymi,
    Pastavuoka on kokeilemisen arvoista eikä kesä ilman murupaistosta tunnut miltään .

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.