lauantai 24. heinäkuuta 2010

Entrecote´ja suolapetijuurekset

Nyt oli entrecotee-pihvien vuoro.  Kypsensin lisukkeeksi juureksia uunissa suolapedillä. Helposti valmistuvaa ruokaa, pihvien paistaminenkaan ei montaa minuuttia kestänyt. Ostin torilta ison kokonaisen vesimelonin, pienen lohkon siitä käytin salaattiin. Ajattelin valmistaa keittoa  lopusta. Melonista on kehitelty siemenetön versio ja se helpottaa käsittelyä. Jälkiruuaksi leivoin ensimmäisen mustikkapiirakan kesän mustikoista. Postaan sen myöhemmin.

Entrecote´-pihvit ja suolapetijuurekset

Pese uudet perunat hyvin, ne kypsytetään kuorineen. Vedä ristiviillot perunoille. Samoin pese kesäporkkanat, poista kanta ja halkaise tyvipää niin, että porkkanoista tulee A-kirjaimen muotoisia. Pese nauriit, poista kanta ja paloittele isohkoiksi paloiksi. Levitä uunivuokaan noin sentin verran karkeaa merisuolaa. Asettele juurekset suolapedille. Sivele ne rypsiöljyllä. Pirskota porkkanoille ja nauriille juoksevaa hunajaa. Ripottele mukaan tuoretta timjamia ja rosmariinia. Kypsennä 200-asteessa noin 40 minuuttia. Porkkanat ja nauriit kypsyivät nopeammin, joten ota ne pois aikaisemmin.

Kun juurekset kypsyvät uunissa, ota pihvit huoneenlämpöön hetkeksi. Lisää valurautapannulle rypsiöljyä ja voinokare. Kun voi ei enää tirise nosta pihvi pannulle. Pihvit olivat niin isoja, että kerrallaan mahtuu vain yksi.
Mausta mustapippurilla ja suolalla. Kypsennä noin 2 minuuttia molemmin puolin.
Tuhdin ja mehukkaan pihvin kera uunijuurekset sopivat hyvin ja melonisalaatti raikastaa kokonaisuuden

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.