perjantai 18. joulukuuta 2009

Makkarakastike pastalle

Nyt on aika täyttää lahjatoiveita ja muita toiveita, onhan joulunaika käsillä. Ruokatoiveet on helppo toteuttaa.  Sain kuulla, että koko vuonna ei ole tehty makkarakastiketta. Vaikka makkara ei raaka-aineena kovin huippua ole koostumuksensa suhteen, toive on täytettävä. Mikä onkaan helpompaa kuin valmistaa kypsästä raaka-aineesta  ruokaa. Kun ruoka on jo syöty, on pakko tunnustaa, että makkarakastike oli kyllä aivan hyvää ja maukasta.

Makkarakastike pastalla


1 herkkulenkki n 400 g
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
50 g tomaattipyrettä
2 dl ruokakermaa 10%
1 kasvisliemikuutio
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl soijakastiketta
1 tl balsamicoa punaista
1 tl sokeria


Kuori makkara ja leikkaa se tikuiksi. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa silpuksi. Ripauta oliiviöljy  pannulle, kun pannu on sopivan lämmin kuullota sipuli, lisää hetken päästä valkosipulisilppu ja kuullota.
Lisää makkaratikut, ruokakerma, tilkka vettä ja kasvisliemikuutio. Mausta soijalla, balsamicolla, mustapippurilla ja sokerilla. Kypsennä 10 minuuttia.  Tarkista maku.  Kastikkeen hautuessa keitä pasta.
Tarjoa pastan ja makkarakastikkeen lisänä vihersalaattia.

2 kommenttia:

  1. En olekaan ennen testannut bacamicoa makkarakastikkessa, kuulostaa hyvältä. En kyllä syö makkaraa enkä lihaa, mutta pyöräytän "makkarakastikkeen" Quornin-paloista, ja hyvää se on sekin.

    VastaaPoista
  2. Marikka,
    Makkaran voi korvata tosiaan muulla raaka-aineella. Vaikka bataatilla.
    Kuulostaa hyvältä Quornikin, tosin en ole koskaan käyttänyt, mutta voisin kokeilla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.