sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Porkkanalaatikko

Viikonloppuna testasin jouluruokia. Paiston pienen luomukinkun ja tein porkkanalaatikon. Saarioisten lanttulaatikon testasin ja totesin sen erinomaiseksi. Joten jouluksi ostan valmiin Saarioisten lanttulaatikon.
Graavasin siikaa ja lohta alkupaloiksi. Tein rosollia riisutulla mallilla. Rosollin ja kalojen kastikkeet  tein samoin pohjin. Turkkilaista jugorttia notkistettuna 10%:n ruokakermalla. Rosollin kastikkeen maustoin punajuuriliemellä  kauniin pinkiksi, lisäksi mustapippuria, suolaa ja ripaus sokeria.  Kalojen, lähinnä lohen, kastikkeen maustoin Maille-hunajasinapilla ja mustapippuria, suolaa ja sokeria. Majoneesia en käytä, sen korvaan jogurtilla.  Kalat, luomukinkku ja laatikot saivat kehuja.
Porkkanalaatikkoa en ole ennen tämän ohjeen mukaan tehnyt. Talletan reseptin blogiini, koska tulen käyttämään tätä ohjetta. Ostin luomuporkkanasoseen, se ei sisällä mitään muuta kuin 100% porkkanaa, ei lisäaineita.

Porkkanalaatikko


5 dl riisipuuroa (keitetty esim riisipussin ohjeen mukaan)
1 kg luomuporkkanasosetta
1 kananmuna
1/2 dl tummaa siirappia
1 dl ruokakermaa 15%
50 g juoksevaa beceliä kasvisöljyrasvaa
2 tl ruususuolaa
1 tl meiramia
pinnalle ripaus korppujauhoja
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada uunivuokiin. Käytin kahta pienehköä vuokaa.  Paista 200-asteessa noin 1 tunti.  Toinen vuuallinen on syöty ja toinen on pakastimessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.