perjantai 4. joulukuuta 2009

Kasvispyttipannu ja mangojogurttia

Mieleeni on jäänyt LIV:n reipas ja iloinen kokkaaja Rachel. Rachelin tekemää kasvispyttipannua päätin kokeilla, se kuulosti  herkulliselta ja yksinkertaiselta. Mikä parasta siihen löytyvät tarvikkeet aina kaapeista. Tai siihen voi sovelltaen käyttää sitä mitä löytyy. Niin soveltelin minäkin. En valmistanut isoja täyttäviä voileipiä, kuten Rachel, tein salaatin.  Perjantai-illan loppusilaukseksi kokosin jälkiruuaksi mango-jogurttisalaatin.

Kasvispyttipannu


Pesin isokokoiset perunat ja viipaloin ne ohuiksi kiekoiksi, siis kuorineen. Porkkanat kuorin ja viipaloin lanteiksi, samoin palsternakan. Silppusin sipulin silpuksi.  Pannulle tilkka hyvää oliiviöljyä (ei neitsytöljyä)  ja kippasin  mukaan peruna-, porkkana- ja palsternakkakiekot.  Maustoin ruususuolalla ja maustepippurilla. Kypsyttelin keskilämmöllä  noin 15 minuuttia, lisäsin sipulisilpun. Sen jälkeen välillä sekoittaen annoin kasvisten kypsyä. Loppuvaiheessa riivin mukaan tuoretta timjamia.Sekoitin salaatiksi  pehmeää keräsalaattia, rucolaa, tomaattia, kurkkua. Oliiviöljy-balsamicokastikkeen pirskottelin mukaan. Lopuksi kuutioin pinnalle emmentaljuustoa. Sattui olemaan kaapissa ja sopikin erittäin hyvin mukaan.

Mango-jogurttisalaatti


Turkkilaiseen jogurttiin sekoitin mukaan hieman Flora-vaniljakastiketta. Pilkoin säilykemangot paloiksi ja
nostelin annosmaljojen pohjalle, päälle jogurttia ja toinen kierros mangoa. Lopuksi jogurttia ja kuivattuja taateleita viipaleina. Olipas sekin hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.