Kauppahallissa oli komeaa merilohta. Siitä valmistin lohiperhoset. Sieppasin K-Pirkan Mitä tänään syötäisiin no 49-lehtisestä sienikompotin ohjeen. Vaikutti lohen seurana ihan mukavalta. Sopikin oikein hyvin. Pidämme sienistä ja nyt saatiin mieluinen lisuke lohelle.
Lohiperhoset ja sienikompotti
Leikkaa lohifilee noin viiden sentin viipaleiksi. Käännä filee auki nahkapuolet keskelle. Paista fileet keskilämmöllä. Mausta merisuolalla ja mustapippurilla.
1 rs herkkusieniä
4-5 siitakesientä
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rs kirsikkatomaatteja
2 rkl oliiviöljyä paistamiseen
1 rkl vaaleaa balsamicoa
1 tl timjamia
1 tl ruususuolaa
2 rkl kapriksia
Puhdista sienet ja paloittele. Leikkaa sipuli puolikksi ja viipaloi. Hienonna valkosipulinkynnet, Puolita kirsikkatomaatit.
Kuullota sipulia öljyssä pari minuuttia. Lisää sienet ja valkosipuli, jatka kypsentämistä pari minuuttia. Mausta balsamicolla, timjamilla ja suolalla. Lisää kirsikkatomaatit ja kaprikset, kuumenna.
Keitä lisukkeeksi pitkäjyväistä riisiä. Nosta lautaselle rucolaa ja salaatinlehteä. Nauti valkoviinin kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.