maanantai 28. joulukuuta 2009

Graavilohilaatikko ja mango-jogurttimalja

Joulukaloista jäi sopivasti graavilohta. Valmistin siitä lohilaatikon. Käytin laatikkoon myös pari viipaletta ruisleipää. Laatikosta tuli uunissa hitaasti hautuen mehukasta ja  hyvää.
Jogurtista, mangosta, kardemummasta, kahvijauheesta, suklaasta ja sokereista valmistui maistuva ja raikas jälkiruoka.

Graavilohilaatikko


300 g graavilohta
5 isohkoa perunaa
1 iso sipuli
mustapippuria
suolaa
3 dl maitoa
1 dl ruokakermaa
1 kananmuna
2 viipaletta ruisleipää

Pilko lohi pieniksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi perunat. Silppua sipuli. Voitele uunivuoka ja levitä vuuan pohjalle puolet perunaviipaleista. Ripottele perunoille mustapippuria ja suolaa, levitä lohisuikaleet ja sipulisilppu. Levitä loput perunat ja ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. sekä muutama suikale lohta.
Leikkaa ruisleipäviipaleista kuoret pois ja murenna leivät tilkkaan maitoa, anna turvota hetki. Sekoita maito, kerma ja kananmuna. Levitä ruismuruseos vuuan  pinnalle ja kaada lopuksi maitoseos vuokaan.
Kypsennä 175-asteessa noin 50-60 minuuttia.  

Mausteinen mango-jogurttimalja


5 dl maustamatonta jogurttia, turkkilainen luomu
1/2 sitruunan raastettu  kuori
1/4 dl tomusokeria
1 kypsä mango tai säilykemangoa
50 g tummaa suklaata
1 rkl kahvijauhetta
1/4 rkl kardemummaa
2 rkl ruokokidesokeria

Turkkilaista jogurttia en valuttanut, jos käytät "ohuempaa" jogurttia, valuta se. Sekoita jogurtti, sitruunankuori ja tomusokeri. Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi ja lisää ne jogurttiin.
Rouhi suklaa hienoksi. Sekoita suklaarouhe, kahvijauhe ja kardemumma ruokokidesokeriin.
Annostele jälkiruokalaseihin vuorotellen jogurttia ja suklaa-kardemummarouhetta. Ripottele lopuksi rouhetta
annoksen pinnalle. Jos pidät makeasta, lisää hieman sokerin määrää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.