tiistai 1. joulukuuta 2009

Porkkanakeitto

Viikon keittopäivä oli tänään. Viikonlopun raskaan ruokamenuun jälkeen keitto oli paikallaan. Kaikkea tarvittavaa löytyi kaapeista, kuten porkkanaa, sulatejuustoa ja sipulia. Löysin kaapista pienen kookosmaitopurkin, joten kuorin ja paloittelin porkkanat. Kunnes katsastin parasta ennen-päivämäärää kookosmaitopurkista. Auttamattomasti vanhaa. Muutin alkuperäistä suunnitelmaa ja pilkoin porkkanat lanteiksi.

Porkkanakeitto

1 rkl öljyä
1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
1 pieni sipuli
4 porkkanaa
2 dl vettä
4 dl rasvatonta maitoa
60 g Eva sulatejuustoa pippurisek
1 kasvisliemikuutio
persiljaa

Kuori porkkanat ja pilko lanteiksi. Silppua sipuli. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää riisi, sipulisilppu ja porkkanat. Kuullota hetki. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio, anna hautua.
Lisää maito ja sulatejuusto paloina. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
Koristele keitto persiljalla.

2 kommenttia:

  1. todella herkullista varmasti. Täytyypä tehdä ensi viikolla kun menneellä tein tosiaan sosekeittoa niin tällaista vaihteeksi.

    VastaaPoista
  2. Risulinna,
    Meillä mies myös tykkäsi tästä keitosta kovasti.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.