torstai 3. joulukuuta 2009

Vanhanajan paistetut silakat ja kookosmaitoriisipuuro


Mieleni teki perinteisiä vanhanajan paistettuja silakoita. Yksinkertaiset ruuat maistuvat hyviltä, kun  alkuperäistä raaka-aineen makua ei ole peitetty mausteilla. Perinteistä poikkesin hieman. Koska kovat rasvat ovat nyt meillä siirretty sivuun, käytin paistamiseen hyvää oliiviöljyä. En huomannut mitään eroa voihin nähden. Ruisjauhoihin sekoitin vain hienoa merisuolaa. Kierittelin fileroidut silakat molemmin puolin ruisjauhoissa. Paistoin oliiviöljytilkassa keskilämmöllä.  Rapeat, mehukkaat silakat tarjottiin tomaati- ja kurkkuviipaleiden kera. Leipänä oli Rostenin Crusta.  

Riisipuuro kookosmaitoon


Perinteisen riisipuuron keitin pakon sanelemana kookosmaitoon. Kookosmaidon valinta perustui vain yksinkertaisesti siihen, että maito oli loppu. Ja kookosmaitopurkki oli kaapissa. Onhan riisikin kotoisin kookoksen syntysijoilta, joten kovin suurta virhettä tuskin syntyi. Päinvastoin, riisipuuro oli jälkiruokana nautittuna täyteläisen makeaa juuri sopivasti.  Keitin 2 dl puuroriisiä vesitilkassa muutaman minuutin. Lisäsin kookosmaidon laimennettuna puolet vettä ja puolet kookosmaitoa, nestemäärä oli 1 litra. Keittelin kypsäksi noin 40 minuuttia ja maustoin ripauksella suolaa.  Sulaneet pakastemansikat sopivat hyvin puuroon.

1 kommentti:

  1. Menemme Jouluksi Sri Lankaan-Mummeli,Ukki lapset ja lastenlapset.Ajattelin yllättää perheen keittelemällä aattoaamuna riisipuuroa,mutta tietenkin kookosmaitoon.Ovathan sekä riisi,että kookos juuri sieltä kotoisin.Kerron teille, miten kookospuuro otettiin perheessä vastaan,-Mummeli

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.