Tänään valmistin lasagnen osittain siitä syystä, että kaapeista löytyi kaikki tarvittava. Tomaattimurskaa, tomaatteja, mozzarellajuustoa. Pakkaspäiväruokana lasagne oli paikallaan. Täyteläistä ja maistuvaa.
Tomaatti-mozzarellalasagne
8 kpl lasagnelevyä Myllyn Paras
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
2-3 valkosipulinkynttä
2-3 tomaattia
1 punasipuli
2 kpl (a`125g) mozzarellaa
suolaa, mustapippuria
basilikaa kuivattua
valkokastikkeeseen :
25 g becel huoksevaa kasvisrasvaa
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 l maitoa
100 g juustoraastetta
muskottipähkinää, valkopippuria
Voitele vuoka. Kaada tomaattimurska kattilaan, lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet ja kiehauta.
Levitä tomaattimurskasta puolet vuuan pohjalle, pilko pinnalle tomaattia, viipaloi punasipulia ja kuutioitua mozzarellaa. Levitä päälle lasagnelevyt 4 kpl., levitä loput tomaattimurskasta, tomaateista, punasipulista sekä kuutioitua mozzarellaa. Mausta basilikalla, suolalla ja mustapippurilla. Levitä päälle loput lasagnelevyt.
Keitä valkokastike. Sekoita sulaan rasvaan vehnäjauhot ja sekoita joukkoon maito. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää joukkoon puolet juustoraasteesta, mausta muskottipähkinällä ja valkopippurilla. Levitä valkokastike lasagnelevyille. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä 175-asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti.
maanantai 14. joulukuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.