maanantai 14. joulukuuta 2009

Tomaatti-mozzarellalasagne

Tänään valmistin lasagnen osittain siitä syystä, että kaapeista löytyi kaikki tarvittava. Tomaattimurskaa, tomaatteja, mozzarellajuustoa. Pakkaspäiväruokana lasagne oli paikallaan. Täyteläistä ja maistuvaa.

Tomaatti-mozzarellalasagne


8 kpl lasagnelevyä Myllyn Paras
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
2-3 valkosipulinkynttä
2-3 tomaattia
1 punasipuli
2 kpl (a`125g) mozzarellaa
suolaa, mustapippuria
basilikaa kuivattua
valkokastikkeeseen :

25 g becel huoksevaa kasvisrasvaa
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 l maitoa
100 g juustoraastetta
muskottipähkinää, valkopippuria




Voitele vuoka. Kaada tomaattimurska kattilaan, lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet ja kiehauta.
Levitä tomaattimurskasta puolet vuuan pohjalle, pilko pinnalle tomaattia, viipaloi  punasipulia ja kuutioitua mozzarellaa.  Levitä päälle lasagnelevyt 4 kpl., levitä loput tomaattimurskasta, tomaateista, punasipulista sekä kuutioitua mozzarellaa. Mausta  basilikalla, suolalla ja mustapippurilla. Levitä päälle loput lasagnelevyt.
Keitä valkokastike. Sekoita sulaan rasvaan vehnäjauhot ja sekoita joukkoon maito. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää joukkoon puolet juustoraasteesta, mausta muskottipähkinällä ja valkopippurilla. Levitä valkokastike lasagnelevyille. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä 175-asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.