keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Juureskiusaus

Nyt on ollut pakkasta ensimmäistä kertaa tämän alkavan talven aikana. Uuniruuat ovat hyviä pakkaspäivän herkkuja , lämpimiä, tuoksuvia ja kesäisiä muistoja herättäviä. Otin juureskiusaukseen mukaan lanttua, porkkanaa, palsternakka ja bataattia. Keltaista, oranssia ja valkoista. Hauduttamalla saa hyvän lopputuloksen.

Juureskiusaus


n 200 g lanttua
2 porkkanaa
puolikas isosta palsternakasta
iso bataatti
1-2  valkosipulinkynttä murskana
200 g raejuustoa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl meiramia
1 tl ruususuolaa
ripaus fariinisokeria
2 dl ruokakermaa 15%
tilkka öljyä
juustoraastetta

Kuori ja pilko juurekset, lanttu saa olla pientä kuutiota, se kypsyy hitaimmin.  Murskaa valkosipulit. Voitele vuoka öljyllä. Lisää kerros juureksia, ripottele osa mausteista, valkosipuli ja  raejuusto. Lisää vuokaan loput juurekset ja mausteet .Ripottele  mukaan fariinisokeria ja kaada joukkoon ruokakerma. Levitä pinnalle juustoraaste, käytin edamia.. Kypsennä uunissa 200-asteessa noin tunti.

4 kommenttia:

  1. Kivan tuntuinen ohje. Lanttu on aika harvinainen ruoka-aine nykyään, tässä sitä voisi pitkästä aikaa kokeilla. Kiitos taas vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Tytti,
    Lisään vielä, että ostan juurekset luomupuolelta. En tiedä onko ne kasvatettu kaikkien sääntöjen mukaan, mutta ainakin maistuvat mehukkailta.

    VastaaPoista
  3. Hyvä resepti kasvissyöjän joulupöytään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.