keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Tomaatteja ja herkkusieniä uunissa

Kinkku paistuu uunissa. Nyt astemäärä näyttää 19, päämäärä on 78 astetta. Se saavutetaan ennen puoltayötä. Luulisin, koska kinkku on vain 2,6 kiloinen luomukinkku. Paistolämpötila on 125-astetta. Kuorrutan kinkun huomenna perinteisellä hunajasinappikuorrutuksella, päälle ripottelen korppujauhoja.
Valmistin uunissa ennen kinkkua kevyen iltaruuan kirsikkatomaatteja ja  herkkusieniä. Paistovalmis täysviljapatonki paistui samalla kertaa. Kun kinkku odotteli tiskipöydällä lämpötilan kohoamista 10-asteeseen, paistoin Myllyn Paras- lehtitaikinasta perinteiset joulutortut luumutäytteellä. Tämä on perinne, jota monet aliarvostavat. Pidän perinteestä kiinni ja  kerran vuodessa jouluksi paistan valmistaikinasta joulutorttuja.

Kirsikkatomaatit ja herkkusienet uunissa


herkkusieniä
kirsikkatomaatteja
valkosipulinkynsiä
oliiviöljyä
mustapippuria
ruususuolaa ja ripaus sokeria

Puhdista herkkusienet ja leikkaa jalat pois. Asettele ne uunipellille tai -vuokaan. Lisää mukaan kirsikkatomaatit. Pistele haarukalla tomaattiin reiät.  Murskaa valkosipulia silpuksi ja ripottele sienien ja tomaattien päälle  Pirskottele mukaan oliiviöljyä.  Mausta mustapippurilla ja suolalla. Ripottele tomaateille hieman sokeria.  Kypsennä 200-asteessa, kunnes tomaatit ovat hajoamassa eli kypsiä.  Loppuvaiheessa nosta paistovalmiit patongit paistumaan noin 10 minuutiksi.  Tarjosin lisänä rapeaa vihreää salaattia, jonka päälle pirskotin oliiviöljyä ja balsamicoa.  Kevyttä ja hyvää.
Hyvää ja maistuvaa joulua kaikille blogini  lukijoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.