torstai 10. joulukuuta 2009

Bratwurstia ja uunijuureksia

Juureksien kypsentäminen uunissa tekee niistä makean maukkaita. Varsinkin kun ripauttaa fariinisokeria hiukan mukaan. Ostin bratwursteja ja niiden seuraksi kypsensin juureksia.  Bratwurstit kypsyivät tai lämpenivät samalla kertaa uunissa. Ostin marokkolaisia punaisia suippopaprikoita juureksien lisäksi. Olivat tosi hyviä, vaikka pitkän matkan Agadirista  Suomeen saakka olivat kulkeneet..

Bratwurstit ja juurekset uunissa


350 g eli pkt saksalaisia bratwursteja
perunoita, porkkanoita,
palsternakkaa, bataattia
paprikaa tuoretta
sormisuolaa, fariinisokeria
oliiviöljyä

Kuori ja viipaloi juurekset. Pese ja suikaloi paprika. Laita juurekset leivinpaperin päälle uunipellille, pirskottele päälle oliiviöljyä ja,sirottele sormisuolaa ja fariinisokeria. Laita mukaan uunipellille lämpenemään bratwurstitkin.  Kypsennä uunissa 180-asteessa kunnes ovat kypsiä.
Sekoitin vielä mozzarellasalaatin uuniruuan seuraksi.

2 kommenttia:

  1. On hauska huomata, miten löydän netistä periaatteessa ihan tuttuihin ruokiin pientä lisävihjettä. Monista keittokirjoitakin katselen selvästi enemmän vihjeitä kuin ohjeita.

    Olen ollut pataruokaihminen. Patoihin on piiloutunut aina milloin mitäkin. Netistä löysin aikoinaan VickiLiltä uunijuurekset oliiviöljyllä ja nyt lisään niihin sinun vaikutuksestasi ripauksen fariinisokeria. Suippopaprikaakin varmaan joskus tässä kokeilen :)

    VastaaPoista
  2. Fariinisokeri tekee mukavan makeuden juureksiin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.