tiistai 15. joulukuuta 2009

Tuhti lämmin voileipä ja mansikoita jogurtissa.


Kun nälkä on kova ja pitää saada nopeasti suuhunpantavaa, ei kannata kuoria perunoita ja paistaa lihapullia, kestää liian kauan. Silloin otetaan paistinpannu esille ja lorautetaan siihen vähän öljyä. Rikotaan pari kananmunaa lautaselle ja sekoitetaan mukaan vesitilkka. Levitetään leipäviipaleille beceliä, nostetaan päälle juustoviipaleet ja pari viipaletta kinkkua. Laitetaan kaksi leipäviipaletta  päällekkäin niin, että leikkeleet jäävät sisään. Puristetaan ja nostetaan kananmunaseokseen. Annetaan leipien imeä munaseosta molemmin puolin.. Paistetaan (levy seiskalla)  kerrosleipä pannulla molemmilta puolilta kullaruskeaksi. Nautitaan lämpimänä heti.

Mansikoita jogurtissa


Tuhdin voileivän jälkeen pitää saada jotain raikasta ja hieman makeaa. Edelleen aikaa on vähän. Otetaan pakastemansikkapussi pakasteesta, sulatetaan mansikat, noin 1,5 -2 minuuttia mikrossa. Soseutetaan.
Otetaan turkkilaista jogurttia jääkaapista ja sekoitetaan kulhossa mansikkasoseeseen. Jos tarvetta on lisätään hieman sokeria mukaan. Annostellaan jälkiruokakulhoon .  Nautitaan heti.

2 kommenttia:

  1. Tuo munaseoksessa pyörittely on tosi hyvä idea! Tuolla tapaa saa varmasti vähän kuivahtaneemmatkin leivät maistumaan.

    VastaaPoista
  2. Anna, se on totta, kun antaa liota ja imaista oikein kunnolla leivästä tulee mehevää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.