lauantai 19. joulukuuta 2009

Mozzarella-taatelisalaatti ja mustaviinimarjoja vaniljarahkassa

Kesäinen salaatti sopii talvellakin.  Tein tänään hieman tuhdimman salaatin alkuruuaksi. Kesä salaatissa tuntuii, vaikka kuullotin punasipulin ja paprikat pehmeiksi ja lämpimiksi. Salaatti oli täyteläinen ja olisi jo pelkästään käynyt ateriasta. Salaatin kokoamisessa aineksien määrämitat voi arvioida salaattia koottaessa. Epäonnistumisen vaaraa ei ole, että jotain tulisi liikaa ja jotain liian vähän. Ainoastaan kastikkeen sekoittamisessa aineksien suhteilla on merkitystä.  Vaniljarahka oli lähellä parasta ennen-päivää, joten pyöräytin siitä ja mustistaviinimarjoista jälkiruuan.

Mozzarella-taatelisalaattipehmeää lehtisalaattia
rapeaa salaattia
pala tuoretta kurkkua
punaista suippopaprikaa
punasipulia
mozzarellaa
kuivattuja kivettömia taateleita
kastike
2/3 neitsytoliiviöljyä
1/3 vaaleaa balsamicoa
ripaus mustapippuria
ripaukset ruususuolaa ja sokeria


Huuhdo salaatit, valuta ja kuivaa. Revi salaatit vadille. Kuori kurkku ja suikaloi salaatille. Sekoita kastike sakenevaksi ja ripsottele ja kääntele salaatille. Suikaloi punasipuli ja paprika ja kuullota oliiviöljyssä pannulla pehmeiksi. Anna hetki jäähtyä ja nostele salaatille. Suikaloi mozzarella ja taatelit ja lisää ne salaatin päälle.
Saalaatin seuraksi  paahdettua leipää tai sitten ei, mielesi mukaan.

Mustaviinimarjat vaniljarahkassa


mustia viinimarjoja pakasteesta
2/3 vaniljarahkaa
1/3 turkkilaista jogurttia
diggestiivikekksimurua

Sekoita vaniljarahka ja jogurtti, määrät annosten mukaan. Sulata marjat. Murskaa diggestiivikekksit muruksi. Yhteen annokseen käytin 1,5 keksiä.  Kokoa jälkiruoka annoskulhoon kerroksittain, ensin murua, rahkaa, marjoja, rahkaa, murua ja lopuksi marjoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.