Itsenäisyyspäivän lounas oli tavallista toivottua ruokaa. Naudan paistijauhelihasta tehdyt pihvit maistuvat kokolihapihveiltä, kuten raaka-aineesta voi päätellä. Kauppahallissa jauhetaan jauheliha paistista eikä mistään jämäpaloista. Otin rennosti ja valmistin pihvit uunissa paistaen. Tein Pirkan ohjeen pohjalta, hieman eritavalla kuin perinteisesti. Punakaalisalaatista tuli mehevää. Tein edellisenä iltana ja annoin sen maustua yön yli.
Jauhelihapihvit ja mustapekkakastike
500 g naudan paistijauhelihaa
1 dl maustamatonta jogurttia
1/2 dl korppujauhoja
1 sipuli
1 kananmuna
1,5 tl ruususuolaa
vajaa 1 tl mustapippuria
Kastike
1 tlk (2dl) ruokakermaa 15%
1pkt (100g) mustapekkajuustoa
Sekoita jogurtti ja korppujauhot. Anna turvota 15 minuuttia. Hienonna sipuli. Lisää korppujauhoseokseen jauheliha, sipuli , muna ja mausteet.
Muotoile taikinasta 12 pihviä. Paista leivinpaperin päällä uunipellillä 200-asteessa noin 15 minuuttia. Pihvit voit paistaa myös pannulla.
Kuumenna ruokakerma kattilassa. Paloittele joukkoon mustapekkajuusto. Keitä sekoittarn, kunnes juusto on sulanut.
Tarjosin pihvien seurana keitettyjä perunoita, punakaalisalaattia, vihreää salaattia ja porkkanaraastetta.
Punakaalisalaatti
300 g punakaalia
1 omena
Marinadi
1/2 dl öljyä
1/4 dl vaaleaa balsamicoa
2 tl juoksevaa hunajaa
1/2 tl kuivattua rosmariinia
ripaus suolaa
Sekoita kulhon pohjalla marinadiainekset.Raasta punakaali ja omena raastimen karkealla terällä. Sekoita raaste marinadin joukkoon. Anna mehevöityä yön yli.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.