perjantai 11. joulukuuta 2009

Taatelikakku

Ensimmäinen jouluinen kakku tai kakut  valmistuivat tänään.  Niin kauan kuin taaksepäin muistan, olen leiponut jouluksi taatelikakun.  Minulla on ollut vanha äitini resepti, mutta nyt tein uudella reseptillä. Löysin sen Kodin Kuvalehden 23. numerosta.

Taatelikakku


Taatelisose :
250 g kivettömiä taateleita
1 1/2 dl vettä
1 dl sokeria ap ohjeessa 1 1/2 dl (vähensin määrää )
Pilko taatelit ja keitä soseeksi veden ja sokerin kanssa. Sulata margariini soseeseen Jäähdytä haaleaksi.
Lisäksi:
150 g margariinia (voita)taateliseokseen
3 dl piimää
2 munaa
1/2 dl tummaa siirappia
2 1/2 dl sokeria
                                                                                    2 tl piparkakkumaustetta
                                                                                    5 dl vehnäjauhoja
                                                                                    1 tl ruokasoodaa
                                                                                    1/2 tl ruususuolaa
Sekoita piimä, munat ja siirappi kulhossa. Sekoita loput aineet toisessa kulhossa. Yhdistä seokset tasaiseksi taikinaksi taatelisoseen kanssa. Älä vatkaa.
Kaada taikina korppujauhotettuun 2 1/2 litran vuokaan. Tai kahteen litran vuokaan. Minä tein kaksi kakkua litraisissa vuuissa. Toinen oli silikonivuoka ja toinen voitelun tarvitseva  teflonvuoka.
Paista kakkua alatasolla 175-asteessa, isoa noin tunti ja pieniä noin 50 minuuttia.
Jäähdytä 15 minuuttia ennenkuin kumoat vadille. Sirottele kakun päälle tomusokeria tai kaakaojauhetta ennen tarjoilua. Kakku sopii pakastettavaksi.

5 kommenttia:

  1. Taateli on jo valmiiksi ostettu. Tänä viikonloppuna olisi tarkoitus leipoa. Tuo piimä on uutta minulle. En ole koskaan ennen laittanut piimää taatelikakkuun. Katsotaanpa millä ohjeella teen, ehkä tällä. Mutta jos en muista ostaa piimää, niin sitten ilman piimää.

    VastaaPoista
  2. Saako tästä kakusta kevyemmän (vähäkalorisemman) jos käyttää öljyä voin asemesta?

    VastaaPoista
  3. Ihana blogi..hyvää Lucian päivää ja 3. adventtia..

    VastaaPoista
  4. Sooloilija,
    No meidän taatelikakut on jo syöty. Hyviksi ja mehukkaiksi kehuttu, joten jouluksi leivon uudet.

    anonyymi,
    Voisi ihan hyvin kokeilla vaikka rypsiöljyä. Taidan itsekin tehdä niin seuraavalla kerralla. Tai jouksevaa beceliä.

    Krisse/Vaarala,
    Kiitos, samoin sinne.

    VastaaPoista
  5. Taatelikakku on ehdottomasti paras joulukakku. Ihanan mehevää ja pehmeää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.