sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Vuohenjuustopunajuuret ja mansikkajäädykettä marjoilla

Eilen aloitettiin illallinen vielä jouluisissa tunnelmissa. Kaloja riitti vielä, graavisiikaa, joka on paras graavikala ainakin meidän mielestä, graavilohta ja lisäksi valmistin perinteistä matjessilliä kananmunahakkeluksen ja punasipulin ryydittämänä.  Graavikalojen kastike on kevyt, turkkilaista jogurttia notkistettuna ripauksella ruokakermaa, mustapippuria, ruususuolaa, sokeria ja hunajasinappia sekaisin. Se kruunaa kalojen maun.
Lämpimäksi ruuaksi tein vuohenjuustopunajuuret, ala Ruoka-Pirkka. Mansikkajäädykettä viipaloin pakasteesta annoslautasille kuin jäätelöä.

Vuohenjuustopunajuuret


6 punajuurta
1 tl timjamia
ripaus ruususuolaa
150 g vuohenjuustoa
pirskotus juoksevaa hunajaa
ripaukset pinjansiemeniä

Pese punajuuret ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.  Kuori punajuuret kuumina. Viipaloi voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle timjamia ja suolaa. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi ja levitä punajuurien päälle. Valuta pinnalle hunajaa ja ripottele pinjansiemeniä.
Kypsennä uunin toiseksi ylimmällä tasolla 200-asteessa noin 10-15 minuuttia. Sopisi kuulema kinkun kanssa, mutta sitä meillä ei enää ole. Tarjosin porkkana- ja lanttulaatikkoita ja salaattia seuraksi. Pelkkä salaattikin käy hyvin.

Mansikkajäädyke


Mansikkajäädykkeen ohje on edellisessä postauksessa. Viipaloin jäädykettä jälkiruokalautasille, ripottelin mukaan kohmeisia mansikoita ja mustaherukoita. Annokset saavat odottaa huoneenlämmössä noin puolisen tuntia.  Kastikkeena kevyttä turkkilaista jogurttia notkistettuna vaahtoavalla Flora-vaniljakastikkeella ja mausteeksi vaniljasokeria. Sekoita vaahtoavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.