lauantai 6. joulukuuta 2014

Ruusukaalipaistos ja paahdettua pekonia



Tänään katseltiin Linnanjuhlia telkkarista. Valmistin nopeaa ja kuitenkin hyvää
iltaruokaa, jota voi nauttia teeveekatselun lomassa eli sohvallla istuen.
Sujautin ruusukaalipaistoksen uuniin ja paahdoin nopeasti pekonin.
Olin ostanut Turkista granaattiomenabalsamicoa. Nyt avasin pullon ja ripautin sitä 
ruusukaalien joukkoon yhdessä oliiviöljyn kanssa.
Ruusukaali oli todella hyvää. Pekoni ruusukaalin kanssa  on jo klassikkoyhdistelmä.
Fazerin ruispuikulaleipä oli juuri sopivan tuhti tähän kokonaisuuteen.

Ruusukaalipaistos 
1 rs/300 g ruusukaalia kotimaista
2 rkl granaattiomenabalsamicoa tmv
4 rkl oliiviöljyä
1 tl ruususuolaa, ripaus mustapippurirouhetta
3/4 dl pähkinärouhetta
vaaleaa siirappia

Huuhtele ruusukaalit. Leikkaa kanta pois ja halkaise.
Levitä ruusukaalit laakeaan vuokaan. 
Sekoita keskenään balsamico, öljy ja mausteet.
Pirskottele seos ruusukaalille.  Ripottele pinnalle pähkinärouhe.
Valuta päälle lopuksi siirappi.
Paahda 200-asteisessa uunissa n 25 minuuttia. 
Kaalit saavat paahtua tummiksi.

Leikkaa pekoni pienhköiksi paloiksi.
Paahda kuumalla pannulla rapeaksi. 
Ripota mukaan ruususuolaa.

Annostele ja levitä pinnalle tuoretta persiljaa.
Nauti ruisleivän kera.

2 kommenttia:

  1. Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää sinne herkkupatojen äärelle:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.