maanantai 15. joulukuuta 2014

Ruusukaalimunakas uunissa

 Uunimunakas on nopeaa ja vaivatonta ruokaa.
Tänään käytin rasiallisen ruusukaalia, kotimaista, ja punasipulia sekä mausteita.
Mielestäni kananmuna ja ruusukaali sopivat hyvin keskenään.

Ruusukaalimunakas
1 rs ruusukaalia huuhdeltuna 
1/2 punasipuli pilkottuna
rypsiöljyä, hunajaa, suolaa ja mustapippuria
4 kananmunaa ripaus suolaa ja mustapippuria
1/2 dl  kermaa ja 1 dl juustoraastetta (käytin oltermania)

Huuhtele ja halkaise ruusukaalit. Kiehauta kaali suolalla maustetussa
vesitilkassa muutaman minuutin ajan.
Silppua punasipuli. Voitele uunivuoka rypsiöljyllä.
Lado ruusukaali ja sipulisilppu vuokaan. Ripottele mukaan
suola, mustapippuri, hunaja.
Sekoita kananmunat ja kerma, Lisää juustoraaste ja mausteet.
Kaada seos ruusukaalien päälle. Kypsennä 200-asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.