torstai 11. joulukuuta 2014

Lohifilee tuorejuustokuorrutteella - Parmesaaniperunat

 Olen joskus sanonut täälläkin, että lohi on parasta ilman kuorrutteita.
Nyt muutan sanontaani, lohi on hyvää myös maltillisella kuorrutteellakin.
Maltillinen tarkoittaa vähärasvaista kuorrutetta ei mitään smetanaa.
Käytin kuorrutepohjana 11 %:sta kevyttä Philadelphia tuorejuustoa.
Kuorrutteeseen lisäsin punasipulia ja punaista paprikaa sekä mausteita.
Suosittelen tähän ruokaan kirjolohifilettä, se on merilohta kevyempää. 
Koska uuni oli lämmitettynä, kypsensin samassa uunissa valkosipuli-parmesaaniperunat.
Hyvää ruokaa, lohta syömme vielä huomennakin.

Lohifilee tuorejuustokuorrutteella
 
 1 kirjolohifilee (kotimainen)
200 g tuorejuustoa maustamaton 11 %
1 pienehkö punasipuli silputtuna
1 keskikokoinen punainen paprika kuutioituna
mustapippurirouhetta, paprikajauhetta, chiliä, puristettua sitruunamehua
ruususuolaa

Kuivaa lohifilee serlalla. Aseta se uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.
Ripottele pinnalle ruususuolaa.

Sekoita tuorejuustoon punasipulisilppu ja pieneksi kuutioitu paprika,
purista mukaan sitruunamehua. Sekoita.
Lisää mausteet mustapippuri, paprika ja chili sekä ripaus suolaa
Sekoita tasaiseksi ja levitä fileelle.
Kypsennä filee uunin 225-asteessa noin 10 minuuttia.

Parmesaaniperunat

Kuori ja lohko perunat 6 kpl. Nosta lohkot uunivuokaan.
Kuori ja raasta iso valkosipuli perunoille.
Raasta mukaan parmesaania. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita  ja raasta vielä pinnalle kevyt kerros parmesaania.
Kypsennä 200-asteessa (ennen filettä) n 30 minuuttia.
Lisää pinnalle tuoretta rosmariinia.

2 kommenttia:

  1. Juuri mietin, että mitähän sitä huomenna söisi. Eipä tartte enää miettiä. Kiitos hyvästä vinkistä.

    VastaaPoista
  2. Tämä on kyllä hyvää myös lauantairuokana

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.