sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Lehtipihvit ja uunijuurekset


Ennakoin tänään joulua, kun pihvien lisukkeeksi kypsensin uunissa
 lanttu- ja porkkanatikkuja. Ajattelin, että perinteiset laatikot voisi korvata
eritavoin valmistetuilla juureksilla. Juurekset sopivat hyvin lehtipihville.
Pihvi on naudan ulkofilettä ja se on ohut ja iso, joten leikkasin sen kypsänä kahtia.
Lehtipihvi on helppo ja nopea valmistaa. 
Kuumalla pannulla riittää vajaa minuutti per puoli. 
Paistoin pihvit (yksi vain sopi pannulle kerrallaan) tirisevässä voissa,
johon lisäsin tuoretta rosmariinia.
Paistamisen jälkeen maustoin pihvit suolalla ja mustapippurilla.
Siivilöity pannunhuuhdeliemi sopi kastikepohjaksi, johon lisäsin tilkan kermaa
sekä suurustin maizenalla.

Uunijuurekset


Uunijuureksina on lanttua, porkkanaa ja punasipulia.
Kuorin ja leikkasin lantun ja porkkanat tikuiksi.
Voitelin uunivuoan rypsiöljyllä.
Lisäsin juurekset, maustoin ruususuolalla, mustapippurilla
ja tuoreilla rosmariinilehdillä,
Suikaloin mukaan punasipulia. Lisäsin päälle rypsiöljyä ja hunajaa.
Sekoitin ja nostin uuniin (200-astetta), sekoitin myös paistamisen aikana.

Ruokapöydälle levitin Vuokko Nurmesniemen Pianissimo-kuosisen pöytäliinan.
Valkoinen on kynttilöiden lempivärini. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.