torstai 4. joulukuuta 2014

Luomuspelttikasvispiirakka

 Järjestelin tänään kaappeja, jouluhan on tulossa, en nyt ihan joulua ajatellut.
Joskus on vain kaapitkin järjestettävä.  Huomasin, että olin ostanut paketin spelttipiirakkapohja-
jauhoja (luomua), johon oli lisätty nostatusaine ja suola. Tämä sattui tosi sopivaan aikaan,
sillä tänään ei ollut kauppareissua. Paketin takana oli myös ohjeet piirakan tekemiseen.
Noudatin sitä taikinan osalta, mutta täytteissä tein muutoksia syystä, että käytin
sitä mitä minulla oli. Piirakasta tuli mehevä ja maukas.
Pohja
Kaada pussin sisältö kulhoon. Lisää 1/2 dl vettä, 50 g voisulaa ja 1 kananmuna.
Sekoita tasaiseksi. Pane taikina jääkaappiin odottamaan.

Täytteet
3 kananmunaa, 1 1/2 dl ranskankermaa, 3/4 dl maitoa, 200 g juustoraastetta
1 valkosipulinkynsi raastettuna, 2 isoa tomaattia viipaleina,
1/4 kukkakaalia pilkottuna, 1 porkkana puolikaslantteina,
noin 1 dl aurinkokuivattua tomaattia (öljyssä)
ruususuolaa ja mustapippurirouhetta

Vatkaa kulhossa kananmunat, ranskankerma, maito ja valkosipuliraaste.
Lisää ja sekoita mukaan juustoraaste. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Ota taikina jääkaapista ja vaivaa vielä hetki.  Taputtele taikina 26 cm:n 
piirasvuokaan. Nostele pohjalle kerroksittain tomaattiviipaleet,
porkkanalantit ja pienitty kukkakaali sekä aurinkokuivatut tomaattisuikaleet.
Kaada päälle munaseos. Paista uunin keskitasossa 200-asteessa n. 40 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.