maanantai 8. joulukuuta 2014

Broilerisalaatti - Kokonaisena kypsennetty broileri

 Eilen kypsensin kokonaisen broilerin uunissa. Tänään siitä syötiin loput
salaatissa. Broileri on ehkä mehukkain, kun sen kypsentää kokonaisena.
Uunikypsennys on vaivatonta ja lopputulos onnistuu aina. Nahka kypsyi aika tummaksi,
mutta sehän kuoritaan, ainakin meillä, aina pois viipalointivaiheessa.

Broilerisalaatti
Friseetä ja pehmeää keräsalaattia (kotimaista) huuhdeltuna ja revittynä
salaattisipulisilppua, tuoretta kurkkua
ruususuolaa, mustapippurirouhetta 
hyvää oliiviöljyä, puristettua sitruunamehua
Sekoita salaatti.
Lisää kypsää kierrepastaa, broilerisuikaleita, tomaattia, persiljaa
Kastike
turkkilaista jogurttia, ruususuolaa, mustapippuria
dijonsinappia ja juoksevaa hunajaa

Kokonaisena kypsennetty broileri
1 kokonainen broileri
1 sitruuna
rosmariinia muutama oksa
4 valkosipulinkynttä viipaloituna
2 tl ruususuolaa
2 tl mustapippurirouhetta
oliiviöljyä ja hunajaa

Kuivaa broileri talouspaperilla
Hiero pintaan oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria
Laita suola-pippuriseosta myös vatsaonteloon
Kuori ja viipaloi valkosipulit. Pese sitruuna hyvin ja viipaloi poikittain,
mutta jätä kiinni alareunastaan. Täytä broileri valkosipulilla ja rosmariinilla.
Jätä oksia vähän pinnalle ripoteltavaksi.
Työnnä lopuksi sitruuna broilerin sisään.
Sulje vatsaontelo esim tikulla liittämällä koipien nahat yhteen.
Valuta broilerille hunajaa ja lisää päälle rosmariinilehtiä.
Kypsennä 200- asteessa noin 1 1/2 tuntia. Tarkista kypsyys pistämällä
reikä reiden paksuimpaan kohtaan. 
Kypsästä valuva neste on kirkasta ja hieman kellertävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.