tiistai 16. joulukuuta 2014

Päärynätortut

 Leivoin joulutorttuja, vaikka innostuin kyllä leipomaan päärynätorttuja.
Perinteistä täytyi pitää kiinni ja lopuksi kaivoin luumuhillotuubin esille ja tein muutaman
perinteisen luumutortun. Tuubihilloa oli hyvin kätevä pursottaa ja juuri sopivasti.

 Leipominen on yksinkertaista, kun taikina on valmiiksi leivitettyä ja kaulittua.
Luulisin, että 90 % leipojista leipoo juuri tähän aikaan tortut valmistaikinasta.
Taikinasta tuli erinomaiset päärynätortut.
 Pakastetaikina saa sulaa 15 minuuttia.
Levyt leikkasin kahtia ja kaulin kevyesti suorakaiteeksi. 
Viipaloin keskelle kuoritun päärynäviipaleen.
Päälle kanelia ja hieman vaniljasokeria.
Nipistelin reunat koholle ja ajoin reunat taikinapyörällä. Reunat kohoavat juuri sopivasti
uunissa. Ennen uuniinmenoa voitelin reunat kananmunalla.
Paistoin 225-asteessa 15 minuuttia. Siivilöin pinnalle tomusokeria.
Jos makeaa haluaa, voihan päälle sipaista makeaa hilloa.

Päärynät ovat juuri nyt edullisia ja hyviä.
Käytän niitä salaateissa ja jälkiruoissa tai sellaisenaan juustojen kera.

2 kommenttia:

  1. Pitääpäs tuotakin kokeilla, näyttää mehukkaalta. Päärynä ja sinihomejuusto pasteijoissa on myös hyvää.

    VastaaPoista
  2. Päärynä on raikas, ei liian makeaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.