sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Porkkanakakku ja kinuskikastike

 Tein tänään porkkanatuorejuustokakun ja keitin kakulle kinuskikastikkeen.
Ohje on Kodin Kuvalehden. Jätin alkuperäisen ohjeen pähkinät kokonaan pois.

Pohja
3 munaa, 2 1/2 dl sokeria vatkataan vaahdoksi
4 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 1/2 tl ruususuolaa
2 tl kanelia, 1 tl vaniljasokeria, 1 dl kookoshiutaleita
Sekoitetaan kuivat aineet keskenään
4 dl hienoksi raastettua porkkanaa
2 dl rypsiöljyä
Lisää munavaahtoon vuorotellen öljyä, jauhoseosta ja porkkanaraastetta
Kaada irtopohjavuokaan (26cm)
Paista 200-asteessa alatasolla 40 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä.

Kuorrutus 

400g maustamatonta tuorejuustoa philadelphia kevyt
2 1/2 dl tomusokeria, 3 rkl sitruunamehua
Sekoita notkistetun tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja sitruunamehu.
Laita hetkeksi kylmään. Levitä kakun päälle

Suolainen kinuskikastike


2 dl kermaa, 1 dl fariinisokeria, 1 dl siirappia (vaalea), 1/2 tl ruususuolaa
Laita ainekset kattilaan. Keitä kinuskia 8 minuuttia niin,
että se paksunee. Ota pois liedeltä ja lisää
50 g voita kuutioina ja 1/2 tl Maldon sormisuolaa. Sekoita tasaiseksi.
Levitä osa kinuskista jäähtyneenä kakulle. 
Kinuskia voi lisätä kastikkeenomaisesti kakulle kahvipöydässä.

3 kommenttia:

  1. Herkulliselta näyttää!

    VastaaPoista
  2. Kyllä kakku maistui, kinuskikastike sopi oikein hyvin.

    VastaaPoista
  3. Testaan, tuleeko vahvistuspyyntö

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.