perjantai 12. joulukuuta 2014

Karviaishillotrifle luumulla - Poronakit salaatilla

 Aloitetaan nyt jälkiruoasta, vaikka se syödään viimeisenä. 
Tämän helpompaa ei hyvä jälkiruoka voi olla.
Vaikka puhun karviaishillosta, ei siinä ole sokeria sitä määrää kuin ennen oli.
Keitin karviaishillon hillo-marmeladisokerilla, jota pektiinin ansiosta tarvitaan vähemmän.

Karviaishillotrifle luumulla

2 1/2 dl turkkilaista jogurttia, 3 rkl kermaa, 2 tl vaniljasokeria
Sekoita tasaiseksi. Annostele jälkiruokalaseihin kerroksittain
karviaismarjahillon kera. Viipaloi annoksille tuore luumu.
Sirottele pinnalle tomusokeria.

 Karviaishilloa ei tarvita raitaan kuin reilu ruokalusikallinen.

Poronakit ja salaatti
 Citymarketin Tamminen tarjoaa hyviä leikkeleitä ja lihaa.
Tänään oli maistiaisena poronakit. No nehän maistuivat tietysti niin hyvältä,
että meillä syötiin tänään nakkeja. Ne höyrytin vesitilkassa eikä muuta tarvittu kuin 
hyvää dijon-sinappia. Lisukkeeksi pyöräytin salaatin.

Salaatissa on; kotimaista keräsalaattia (on hyvää), kurkkua, terttutomaattia,
oltermannijuustokuutioita, suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä
ja puristettua sitruunamehua. 

Tänään ruokana nopeat ja helpot, mutta herkut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.