lauantai 20. joulukuuta 2014

Naudansisäpaistipihvit uunijuureksilla


Tänään oli vähän kiireinen päivä. Kävin lahjaostoksilla. Lauantain tapaan loikoilin 
pitkään sängyssä, katselin Alexander Stubbin haastattelun. Surffasin sen jälkeen
vielä Liville ja aamulehden lomassa katselin Sikken kokkausta. Sikke teki possun ulkofileestä
pitkään uunissa haudutettua ylikypsää uunipossua. Se ei kuitenkaan ollut juuri nyt
ruokamenussani mukana. Onhan kohta joulukinkun aika. Eilen ostin naudansisäpaistipihvit.
Ne olivat tämän päivän ruokalistalla.  Valitsin uunijuureksiksi porkkanaa ja palsternakkaa.

Uunijuurekset
Ensin valmistin uuniin juurekset. Olin ottanut pihvit jo huoneenlämpöön.
Kuorin palsternakat ja porkkanat. Leikkasin ne suorakaidepaloiksi.
Kaadoin huuhdellut juurekset kulhoon. Lorautin sekoittaen päälle rypsiöljyä.
Maustoin mustapippurirouheella, ruususuolalla, paahdetuilla sesaminsiemenillä,
kanelilla ja timjamilla. Sekoitin mausteet juureksille.
Levitin juurekset leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. 
Hienonsin vielä mukaan salottisipulia.
Sitten uuniin 200-astetta ja noin puolisen tuntia.

Naudansisäpaistipihvit
Kuumensin valurautapannun. Lisäsin voita ja rypsiöljyä sekä pari valkosipulinkynttä.
Kun voi oli tirissyt hiljaiseksi, nostin pihvin pannulle. Paistoin reilu minuutin per puoli.
Maustoin mustapippurirouheella ja ruususuolalla. Kääräisin pihvit folioon 10 minuutiksi.

Pihvi on medium, jolloin se jää sisältä punertavaksi.
 
Sinappinen pippurikastike
Siivilöin pannun huuhdeliemen kastikepohjaksi.
Lisäsin reilusti original dijonsinappia kiehautin tasaiseksi ja lisäsin kermaa.
Annoin kiehua kastikkeen kasaan ja rouhaisin mukaan mustapippuria.

Hyvä ja maukas ateria. Lisäsin mukaan vielä tuoretta salaattia. 

Huomenna syödään kasvisruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.