tiistai 31. tammikuuta 2012

Lämmin juuressalaatti

Tänään oli ateriasalaatin vuoro. Kaapista keräsin porkkanaa, lanttua, paprikaa ja fenkolia sekä tietysti lehtisalaattia.  Näistä aineksista lisukkeineen tuli kunnon salaatti.

Lämmin juuressalaatti 

Kuori ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi pieni lanttu ja pari porkkanaa.
Huuhtele, poista siemenet ja suikaloi punaisen ison paprikan puolikas
Huuhtele fenkolin puolikas ja suikaloi ohueksi.
Sekoita kastikkeeksi 3 rkl sesamöljyä, 2 rkl hunajaa, mustapippuria, paprikajauhetta ja ripaus suolaa.
Sekoita kastike lanttu- ja porkkanaviipaleille. Levitä viipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Nostele mukaan paprikasuikaleet ja levitä niiden päälle rypsiöljyä ja ripaus mustapippuria.
Kypsennä kiertoilmauunin 200-asteessa, kunnes juurekset ovat al dente-kypsiä. 
Kun juurekset ovat uunissa paahda pannulla rypsiöljytilkassa fenkolisuikaleet.
Huuhtele ruukullinen lehtisalaattia ja kuivaa se salaattilingossa. Revi salaatti sekoituskulhoon, ripauta sekaan tilkka oliiviöljyä ja nostele mukaan hieman jäähtyneet juurekset, paprika ja fenkoli.  Sekoita kevyesti.
Murustele pinnalle vuohenjuustoa tai jotain muuta salaattijuustoa.
Sekoita kastike ranskankermasta, mausta paprikalla ja mustapippurilla.
Annostele salaatti lautasille. Levitä pinnalle  ranskankermakastiketta. Raikasta salaatti melonilohkoilla.
Nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.