perjantai 6. tammikuuta 2012

Possun sisäfilee korvasienikastikkeella

Sain pakastettuja korvasieniä. Kiitos Anne, valmistin oikein makoisan kastikkeen tänään. Korvasienet oli antajan toimesta esikäsitelty oikeaoppisesti, huuhdeltu ja keitetty kahteen kertaan ja lopuksi pakastettu. Maku oli edelleen kuin vastapoimittujen. Kastike saavutti isossa ruokailijaseurueessa jakamattoman suosion.
Kypsensin uunissa possun sisäfileet ja kastike sopi kuin nakutettu kokonaisuuteen.

Possunsisäfilee korvasienikastikkeella
 
Possunsisäfilee
Poista kalvot. Hiero fileiden pintaan suola. Sekoita rypsiöljyä, soijakastiketta, hunajaa, sinappia, mustapippuria, paprikaa. Voitele seoksella fileet hyvin joka puolelta. Anna fileiden seistä huoneenlämmössä vajaa tunti.
Kypsennä 175-asteessa noin 30  minuuttia.  Siivilöi uunipellille kerääntynyt neste kastikepohjaksi.

Korvasienikastike
Ota useita tunteja ennen valmistamista pakaste sulamaan huoneenlämpöön. Pilko sulaneet korvasienet tarvittaessa pieneksi. Silppua sipuli(t). Kuumenna pannu ja sulata voinokare paahteiseksi. Kuullota pannulla sienet ja sipulisilppu. Mausta suolaa, mustapippuria ja paprikaa.  Lisää pannulle paistoliemi ja hieman vettä. Sekoita maizena kylmään veteen ja lisää norona pannulle. Kypsennä kolme minuuttia. Kaada pannulle kermaa ja anna hautua kastike hieman kasaan. Tarkista maku.
Ainemääärät noin, 150 g korvasieniä, 2 pientä sipulia, 2 rkl voita, 1 tl suolaa, muutama rouhaisu mustapippuria, samoin paprikaa. Paistoliemi+vesi n 4 dl, maizena 2 rkl+vesitilkka, kermaa 1 dl.

3 kommenttia:

  1. Voi kun saisi joskus! nam nam.. jään vain haaveilemaan.

    VastaaPoista
  2. Hyvä, että maistui. Itsekin pidän korvasienikastikkeesta. Toukokuussa menemme sitten poimimaan...

    VastaaPoista
  3. Mausteinen Manteli,
    Minulle tämä oli onnekas sattuma korvasienien suhteen.
    Pääsen ensi keväänä myös poimimaan niitä

    Annekatariina,
    Toukokuussa sitten tuoreita korvasieniä poimimaan. Toivottavasti ne tunnetut paikat antavat satoa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.