Poltetun oranssin värinen broileripata sai seurakseen vielä oranssit aprikoosit ja punaista melonia. Talvipäivänä värit piristävät.
Itämainen broileripata aprikoosin ja riisin kera
480 g broilerin sisäfilettä2-3 tl currya
suolaa
rypsiöljyä
1 rkl etelä-afrikkalaista maustesekoitusta korianteria, kuminaa, inkivääriä, fenkolia, pippuria......
1 prk kookosmaitoa
2 dl kanalientä
1 prk (70g) tomaattipyrettä
maizenaa suurustamiseen
100 g kuivattuja aprikooseja
Lohko fileet kuutioiksi. Ruskista ne rypsiöljyssä ja mausta. Laita pataan. Lisää kookosmaito, kanaliemi ja pyree. Kypsytä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Suurusta maizenalla.
Kypsennä pitkäjyväriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita aprikoosit ja nosta ne kypsymään riisikattilaan kypsennyksen puolivälissä.
Tarjoa broileripata aprikoosiriisin, melonin, kirsikkatomaattien ja salaatin kera.
Näyttää hyvältä.
VastaaPoistaMinäkään en pidä valmiiksi marinoiduista lihapaketeista. Maistuvat kaikki samalle ja ovat liian suolaisia.
Unelma,
VastaaPoistaKukahan sitä marinoitua ostaa. Ihmettelen kovasti, koska mausteita on kaupanhyllyt notkollaan ja sieltä saa valita omat mausteensa.