torstai 19. tammikuuta 2012

Itämainen broileripata

Oli mukava ostaa broilerifilettä, kun paketissa kerrottiin missä broilerit ovat kasvaneet. Kasvupaikka oli V-M Saaren tila Kurikassa siis ihan lähiruokaa. Valitettavasti kaupoissa on edelleen valmiiksi maustettuja broilerilaatikoita. Ensimmäinen kauppa ei tarjonnut maustamatonta broileria ollenkaan tai se oli loppunut, seuraavasta löysin sitä mitä olin hakemassa.
Poltetun oranssin värinen broileripata sai seurakseen vielä oranssit aprikoosit ja punaista melonia. Talvipäivänä värit piristävät.  

Itämainen broileripata aprikoosin ja riisin kera
 480 g broilerin sisäfilettä
2-3 tl currya
suolaa
rypsiöljyä
1 rkl  etelä-afrikkalaista maustesekoitusta korianteria, kuminaa, inkivääriä, fenkolia, pippuria......
1 prk kookosmaitoa
2 dl kanalientä
1 prk (70g) tomaattipyrettä
maizenaa suurustamiseen
100 g kuivattuja aprikooseja
Lohko fileet kuutioiksi.  Ruskista ne rypsiöljyssä ja mausta. Laita pataan. Lisää kookosmaito, kanaliemi  ja pyree. Kypsytä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Suurusta maizenalla.
Kypsennä pitkäjyväriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita aprikoosit ja nosta ne kypsymään riisikattilaan  kypsennyksen puolivälissä.
Tarjoa broileripata  aprikoosiriisin, melonin, kirsikkatomaattien ja salaatin kera.

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä.
    Minäkään en pidä valmiiksi marinoiduista lihapaketeista. Maistuvat kaikki samalle ja ovat liian suolaisia.

    VastaaPoista
  2. Unelma,
    Kukahan sitä marinoitua ostaa. Ihmettelen kovasti, koska mausteita on kaupanhyllyt notkollaan ja sieltä saa valita omat mausteensa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.