tiistai 17. tammikuuta 2012

Päärynä-aurajuustokeitto

Tähän päärynän ja aurajuuston liittoon liitin vielä uunigrillissä paahdetut pekonikuutiot. Tämä olikin ensimmäinen kerta, kun valmistin päärynästä keittoa. Voin luvata ettei ole viimeinen. Oli hieman kiireinen ilta ja kokkaus sujui vauhdilla. Seuraavalla kerralla  otan hitaammalla tempolla, laitan aurajuustoa enemmän mukaan keittoon.

 Päärynä-aurajuustokeitto + grillatut pekonikuutiot

   2rkl rypsiöljyä
1 silputtu sipuli
2 murskattua valkosipulinkynttä
4 kuorittua paloiteltua päärynää
7 dl kasvislientä
85 g aurajuustoa
4 viipaletta possunkylkeä  + suolaa
rouhittua mustapippuria + suolaa
Kuullota miedolla lämmöllä öljyssä ja kattilassa sipulisilppu ja murskatut valkosipulinkynnet. Poista päärynöiden siemenkota ja paloittele päärynät kuutioiksi. Lisää kattilaan päärynäpalat ja kasvisliemi, kiehauta. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmeitä.
Lisää aurajuusto ja soseuta keitto. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pidä keitto lämpimänä.
Kuumenna grilli. Levitä pekoniviipaleet ritilälle ja grillaa rapeiksi, ripota pinnalle suolaa. Kuutioi viipaleet.

Annostele keitto ja lisää mukaan pekonikuutiot sekä rucolaa.
Neljän viljan patonki maistui hyvin keiton kera.


2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta, en ole ajatellutkaan että päärynästäkin voisi tehdä keittoa. Päärynä ja aurajuusto ovat kyllä niin ihana yhdistelmä salaatissa, että tämänkin on varmasti pakko olla hyvää, pitääpä kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Ginger,
    Minäkin kokeilin innostuneena, en ole päärynäkeittoa ennen tehnyt. Hyvää oli ja ensi kerralla on jo kokemusta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.