Mausteisen ruuan jälkiruuaksi sopi hyvin lempeä luumukiisseli kermavaahdolla.
Gulassi
n 1 kg naudan paahtopaistia ja lapaa+luu 2 isoa sipulia
voita
n 5 dl lihalientä (fondipala+vesi)
3-4 tl paprikajauhetta
2 tl suolaa
1 tl valko-rosepippurirouhetta
1 tl mustapippurirouhetta
2 tl maustepippuria
1 tlk (70g) tomaattisosetta
1 1/2 dl smetanaa
2 tl chilijauhetta
persiljasilppua
Suikaloi lihat ja irrota luu. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista lihasuikaleet useassa erässä paahtuneessa voissa ja nosta ne kasariin. Kuullota sipulisilppu. Laita luu mukaan kasariin. Huuhtele pannu ja lisää mukaan lihafondipala. Lisää kasariin mausteet, paprika, suola, pippurit, ja lihaliemi. Hauduta gulassi kannen alla miedolla lämmöllä noin 1 1/2 tuntia. Mausta tomaattisoseella, smetanalla ja chilijauheella. Ripota pinnalle persiljaa.
Kypsensin sekä perunakuutioita että pastaa lisukkeeksi ruokailijoiden valittavaksi.
Kohta siirrytään nauttimaan gulassista koko joukko
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.