lauantai 7. tammikuuta 2012

Gulassi

Tänään, kirpeänä pakkaspäivänä, maistui mausteinen pataruoka erinomaiselta. Unkarilaista alkuperää oleva ruoka on hieman muuttunut suomalaiskeittiössä, mutta periaate on sama.
Mausteisen ruuan jälkiruuaksi sopi hyvin lempeä luumukiisseli kermavaahdolla.

 Gulassi
 n  1 kg naudan paahtopaistia ja lapaa+luu
2 isoa sipulia
voita
n 5 dl lihalientä (fondipala+vesi)
3-4 tl paprikajauhetta
2 tl suolaa
1 tl valko-rosepippurirouhetta
1 tl mustapippurirouhetta
2 tl maustepippuria
1 tlk (70g) tomaattisosetta
1 1/2 dl smetanaa
2 tl chilijauhetta
persiljasilppua
Suikaloi lihat ja irrota luu. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista lihasuikaleet useassa erässä paahtuneessa voissa ja nosta ne kasariin. Kuullota sipulisilppu. Laita luu mukaan kasariin. Huuhtele pannu ja lisää mukaan lihafondipala. Lisää kasariin mausteet,  paprika, suola, pippurit, ja lihaliemi. Hauduta gulassi kannen alla miedolla lämmöllä noin 1 1/2 tuntia. Mausta tomaattisoseella, smetanalla ja chilijauheella.  Ripota pinnalle persiljaa.
Kypsensin sekä perunakuutioita että pastaa lisukkeeksi ruokailijoiden valittavaksi.
Kohta siirrytään nauttimaan gulassista koko joukko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.