sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Riistapastavuoka lasagnen tapaan - Siruunapannacotta

Hirven jauhelihan otin jo eilen pakasteesta jääkaappiin. Tumma täysjyväpasta pääsisi kohta osaksi päivällistä.  Suunnittelin ensin lasagnea, mutta täysjyväpasta käänsi pääni. Valinta oli oikea. Tosin valmistin tämän vuokaruuan lasagnen tyylillä, tomaattikastikkeella ja valkokastikkeella.
Katselin Ylen Voita ja sokeria ohjelmaa lauantaiaamuna. Siinä oli nopea ja helppo jälkiruoka, jonka toteutin. Oikeastaan innostuin siitä, kun  tähän ei tarvinnut liotella liivatetta. Pyrin välttämään sitä kaikin keinoin. Nimesin jälkiruuan sitruunapannacotaksi vaikka kyseessä ei aivan perinteinen pannacotta olekkaan. Kannattaa kokeilla.

                                                      Riistapastavuoka lasagnen tapaan


Kiehauta ensimmäiseksi 500 g tummaa täysjyväpastaa suolalla maustetussa vedessä melkein kypsäksi.
Tomaattikastike
500 g hirven jauhelihaa
voita
2 sipulia
2 pkt/500g paseerattua tomaattia
1 tl rosmariinia, 1 tl timjamia, 2 tl maustepippuria, 1 tl mustapippuria ja 1 tl suolaa
tilkka vettä
Ruskista jauheliha voissa. Silppua sipulit ja lisää ne pannulle, anna kuullottua hetki.
Mausta seos. Kaada mukaan paseeratut tomaatit ja lisää mukaan tilkka vettä (noin 1 dl). Kiehauta kastike.
Juustokastike
5 dl rasvatonta maitoa
100 g viherpippurituorejuustoa  esim Creme Bonjour
50 g pehmeää vuohenjuustoa tmv
2 dl mozzarellaraastetta
Sulata juustot maitoon. Kiehauta. Lisää mozzarellaraaste. Sekoita tasaiseksi.
Voitele uunivuoka. Kasaa lasagnen tapaan, ensin tomaatti/jauhelihakastike, pasta, jauhelihakastike, juustokastike, pasta ja jatka sama kierros vielä. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Käytin voimakasta parmesaanin tyyppistä juustoa.
Kypsennä vuoka 175-asteessa noin 40 minuuttia. Tarjosin lisukkeena vihreää salaattia, jossa  friseesalaattia, rucolaa, kuorittua kurkkua. Kastikkeena ranskankermaa, raastettua kurkkua, mausteena mustapippuria ja suolaa.

Sitruunapannacotta marjoilla 4:lle

3 dl kermaa
1 dl sokeria
1 sitruunan mehu
mustikoita ja mansikoita
Kiehauta koko ajan sekoittaen kattilassa kerma ja sokeri, kunnes sokeri on liuennut kokonaan. Nosta kattila sivuun.  Kaada sekaan sekoittaen sitruunan mehu. Annostele massa annoslaseihin. Anna hetki jäähtyä ja nosta jääkaappiin hyytymään noin tunniksi. Tarjosin pannacotan pakastettujen hieman kohmeisten mansikoiden ja mustikoiden kera.  Hedelmätkin sopivat ja tietysti tuoreet marjat marjakautena. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.