maanantai 23. tammikuuta 2012

Possun ulkofilepihvit paprikasalaatilla

Ruuanlaitosta pidin viikonlopun vapaata.  Lauantaina tein Helsingin reissun, matkustin jo illaksi kotiin. Sunnuntaina söimme Ikean lihapullia, niitä löytyi vielä pakasteesta. Iltapäivällä kyläilimme ja illalla paistoin rahkalättyjä pakastemansikoille.
Tänään kävelin lähikauppaan ja ostin melkein tyhjänä ammottavaan jääkaappiin raaka-aineita. Valitsin tälle illalle possun ulkofileepihvit. Paahdoin punaiset paprikat ja lisukkeeksi tein friseesalaattipohjaista paprikasalaattia.

Possun ulkofileepihvit ja kuullotettua sipulia
Paprikasalaatti
 
ulkofileepihvit  (valmiiksi nuijitut)
voita ja rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta
2 pientä sipulia viipaloituna
Ota pihvit huoneenlämpöön noin puolisen tuntia ennen paistamista. Mausta ne.
Sulata voi paahteiseksi ja lisää mukaan tilkka rypsiöljyä. Paista pihvit molemmin puolin kullanruskean kypsiksi.
Nosta paprikoiden paahdon jälkilämpöön uunin alatasolle.. Kuullota sipulit pihvipannulla kullanruskeiksi ja levitä pihveille uuninlämpöön.

Paprikasalaatti
Pese paprika, halkaise ja poista siemenet, kanta ja valkoinen osa. Leikkaa iso paprika neljään osaan. Lämmitä uunin grilli 250-asteeseen. Nosta paprikat uuniritilälle vastuksien alle. Paahda paprikoita, kunnes kuori mustuu ja irtoilee. Anna jäähtyä, irrota kuori  ja suikaloi paprikat.
Huuhtele friseesalaattia, kuori ja viipaloi kurkkua. Kokoa annoslautasille salaatti. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja sirottele ripaukset pippuria ja suolaa.
Nosta pihvit lautasille ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.