lauantai 28. tammikuuta 2012

Uunipalsternakat ja kvinoa-aprikoosilisäke

Toimittaja Elina Jyväs oli valmistanut ja julkaissut Hesarin Ruokatorstain sivulle sen verran hyvältä kuulostavan kasvisruuan, että sitäkin oli pakko tehdä. Pieniä muutoksia ohjeeseen syntyi omassa keittiössä, mutta runko on Elina Jyväksen. Olin ostanut vuohenjuustoakin, mutta muistin sen vasta puolessa välissä ruokailua. Niin se jäi pois kokonaan. Hyvää oli ilmankin, ainakin kaloreita tuli hieman vähemmän. Ensi kerralla sitten vuohenjuustoa mukaan.
Palsternakka on porkkanan sukuinen juures, mutta mielestäni makeampi ja mehukkaampi. Joten Suomeen vain lisää palsternakan viljelijöitä. Sopii hyvin perunan tilalle.

Uunipalsternakat 3:lle
650 g  palsternakkaa
1 tl hienoa merisuolaa
2 rkl rypsiöljyä
1/2 tl kanelia
1/2 tl jauhettua kardemummaa
(100 g vuohenjuustoa, joka nyt jäi minulta pois)
Kuori ja leikkaa palsternakat suikaleiksi. Siirrä palsternakat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Lisää suola, öljy ja mausteet ja pyörittele, jotta ainekset leviävät tasaisesti palsternakoille.
Paahda palsternakat kauniin värisiksi ja kypsiksi 200-asteisen uunin ylätasolla noin 25-30 minuuttia.

Kvinoa-aprikoosilisäke

2 1/2 dl kvinoaa
5 dl vettä
1 tl hienoa merisuolaa
1 dl hienoksi silputtuja kuivatettuja aprikooseja
1 dl paahdettuja siemeniä ja pähkinää ( kurpitsa, pähkinä, auringonkuu)
Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä tiheässä siivilässä.  Kvinoan pinnalla oleva saponiini-karvasaine lähtee huuhtelemalla. Keitä kvinoa kypsäksi vedessä keskilämmöllä kannen alla, noin 10-15 minuuttia.
Lisää suola kypsään kvinoaan.Sekoita mukaan aprikoosikuutiot ja paahdetut siemenet/pähkinät.
Tarjoa lisäke paahdettujen palsternakkojen kanssa. Viimeistele annokset kypsennetyllä vuohenjuustolla tai juustolastuilla. Juusto jäi siis minulta pois.
Ohjeen pienensin 3 annokseksi ja käytin siemensekoitusta, lehtipersiljaa minulla ei ollut, joten sen voi lisätä kvinoaan halutessa.  Kvinoan voi korvata kuskusilla tai bulgurilla.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaapa herkulliselta tuo palsternakkaruoka.Täällä ei harmikseni ole palsternakkaa,vaan persiljajuurta,josta ei ihan tuollaista voi tehdä.

    VastaaPoista
  2. Kokeilin myös samaa menua ja tein myös punajuuribrownieta. Reseptit olivat kyllä aivan loistavia!

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköinen annos. Itse preferoin myös palsternakkaa jos saa valita. Tuo vuohenjuusto tosiaan varmasti sopisi kuvioon hyvin.

    VastaaPoista
  4. Yaelian,
    Persiljajuuresta en ole kuullutkaan. Onkohan sitä täällä, käykö sen ns liemijuureksena.

    Helmi,
    Loistavat ohjeet. Kiitos ruokatoimittajalle.

    Mausteinen Manteli,
    Vuohenjuusto olisi sopinut, mutta ensi kerralla. Hyvää ilmankin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.