keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Osso buco

Olen tehnyt osso bucoa aikaisemminkin, nyt tein taas pitkästä aikaa. En edes kaivanut arkistoani, vaan löysin näppärästi HS.fi-ruokapalstalta hyvän ohjeen  ja noudatin sitä. Tagine-pata oli verraton osso bucojen hauduttamisessa. Tuntuu, että savipata antaa oman gastronomisen lisäyksen ruokaan. Puolitin ohjeen osittain.

Osso buco
2 viipaletta naudan potkaa
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 porkkana
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
4 dl lihalientä
2 rkl tomaattisosetta
2 rkl soijakastiketta
2 laakerinlehteä
ripaus timjamia
mustapippuria pari rouhaisua
Paistamiseen rypsiöljyä
Sekoita jauhoihin suola ja kierittele siinä potkaviipaleet.
Viillä viipaleiden reunat, jotta ne eivät käpristy. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista lihat, siirrä ne tagine-pataan.
Kuori ja lohko sipuli, murskaa ja pilko valkosipulit. Leikkaa porkkana viipaleiksi. Kuullota kasvikset pannulla öljytilkassa.
Lisää pannulle lihaliemi, tomaattisose, soija ja mausteet. Kiehauta liemi ja kaada potkaviipaleiden päälle.

 Hauduta potkia uunissa 175- asteessa, alenna puolivälissä lämpö 120-asteeseen, noin pari tuntia.

3 kommenttia:

  1. Kiva idea tuon padan käyttöön!

    VastaaPoista
  2. Pata sopi tähänkin tarkoitukseen.

    VastaaPoista
  3. Moi! Olen kotoisin Milanosta ja meidän merkkiruoka on "osso buco alla milanese", se on tarjoillaan sahramirisotton kanssa. Se on herkullista!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.