maanantai 2. tammikuuta 2012

Siruunabroileria paprika-chilikastikkeella

Eilen laitoin broilerifileet sitruunamarinadiin. Kävin Lindahlsin sivuilla ja löysin herkulliselta kuulostavan ohjeen, jogurttiakin on mukana ja sehän sopii broilerille. Muuntelin ohjetta hieman, lisäsin sitruunan ja mausteiden määrää. Maittavan kevyt ateria.

Sitruunabroileria paprika-chilikastikkeella

600 g broilerin fileitä naturel
1 sitruunan mehu ja kuoriraaste
reilu 1 tl garam masalaa
2 rkl rypsiöljyä
Sekoita marinadin ainekset, sitruunan mehu ja kuoriraaste (pese sitruuna hyvin), garam masala ja rypsiöljy.  Sivele marinadi fileille. Anna maustua yön yli jääkaapissa.
Ruskista fileet kuumalla pannulla. Nosta uunivuokaan ja huuhtele mukaan pannun paistoliemi pienellä vesitilkalla. Loppukypsennä uunin 125-asteessa noin 20 minuuttia.
Paprika-chilikastike
4 dl luomujogurttia tmv
1 punainen paprika
3 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl cayennepippuria
2-3 tl paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa
Halkaise paprika ja poista siemenet. Paahda paprikaa uunin grillivastuksen alla  200-asteessa noin 10 minuuttia. Poista kuori ja silppua paprika pieniksi  kuutioiksi.  Sekoita kaikki kastikeainekset keskenään. Tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.