perjantai 13. tammikuuta 2012

Sillitahnamunat salaatissa

Vihdoinkin tänään tein lempiruokaani eli salaattia. Täytin  kanamunapuolikkaat sillitahnalla ja siksi salaatista tuli ateriasalaattina kevyt illallinen. Joulun kalaostoksista oli jääkaappiin jäänyt  matjessillifileepakkaus, jonka viimeinen myyntipäivä oli vasta toukokuussa.   Tulipahan se ajoissa käytettyä.
Jälkiruuaksi napsittiin vitamiinipommeja eli tyrnimarjoja ja karpaloita.  

Sillitahnamunat salaatissa
5-6 munaa keitettynä
160 g matjessillifilettä
1 1/2 rkl hunajasinappia
mustapippuria muutama rouhaisu
4 rkl ranskankermaa
1 pieni sipuli silputtuna
salaattia, kurkkua, tomaattia, persiljaa
Keitä kananmunat koviksi n 10 minuuttia. Kuori ja halkaise munat. Poista keltuaiset ja siirrä kulhoon. Silppua sillifileet, samoin sipuli. Hienonna keltuaiset,  sekoita joukkoon silli- ja sipulisilppu, sinappi, mustapippuri. Notkista ranskankermalla.
Levitä huuhdellut ja revityt salaatinlehdet laakealle vadille. Nosta valkuaispuolikkaat vadille ja täytä ne sillitahnalla.  Suikaloi kuorittu kurkku ja lisää salaatille samoin tomaattilohkot. Ripottele pinnalle persiljaa.
Ylijääneen sillitahnan voit käyttää salaatissa kastikkeen  tavoin.

Karpalot ja tyrnit jogurtissa
Luomujogurttia maustamatonta, kohmeisia karpaloita, kinuskikastiketta ja lopuksi tyrnimarjoja.

3 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi herkulliselta.Sillitahnaa tekee mieli.Minunkin lempiruokaani on salaatti,jota piti tänään laittaa,mutta sisällä oli niin kylmää että pakko oli sen sijaan tehdä jotain lämmintä.

    VastaaPoista
  2. Nam, kuulostaapa herkulliselta sekä sillitahnasalaatti että tuo karpalo-tyrnimarjajälkkäri. Näitä pitää kokeilla molempia! :)

    VastaaPoista
  3. Yaelian,
    Ginger,

    Mukava että kävitte. Sillitahna on tosiaan herkkua.
    Karpaloista ja tyrnimarjoista pidän ja kinuskikastike taittoi sopivasti kirpeyttä

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.