perjantai 27. helmikuuta 2009

Pähknäinen naudanlihawokki

Aamutelevisiossa MTV3:n Makuja ohjelmassa Henri teki nopeaa ja herkullista wokkia. Siinä oli meidän perjantain päivällinen tänään. Muutin ohjetta hieman, mutta se ei ainakaan makuun vaikuttanut.

Pähkinäinen naudanlihawokki

400 g naudan sisäpaistia ( ap:ssa häränlihasuikaletta )
1 sipuli
2 porkkanaa
rasia herkkusieniä (ap:ssa siitakkeita)
2 valkosipulinkynttä
1 tl inkiväärijauhetta (-tahnaa)
1 tl chilijauhetta
0,7 dl teriyaki-kastiketta
1 dl lihalientä
puolikas kiinankaali
( 1 pkt savustettua tofua)
mustapippuria
3 rkl cashew-pähkinöitä
tilkka rypsiöljyä

Ota liha jääkaapista puoli tuntia ennen valmistusta. Suikaloi liha. Kuori porkkanat ja viipaloi. Silppua sipuli ja valkosipulit. Puhdista ja paloittele sienet. Suikaloi kiinankaali. Ota kastike, lihaliemi, mausteet ja pähkinät valmiiksi esille. Tofua en käyttänyt, mutta jos käytät paloittele sekin. Keitä riisi.
Kuumenna wokkipannu kuumaksi ja kaada siihen öljyä. Lisää wokkiin lihasuikaleet ja kypsennä niitä kuumalla pannulla hetki. Lisää joukkoon porkkanat, sipuli ja sienet. Kypsennä hetki. Lisää valkosipuli, inkivääri ja chilijauhe ja jatka paistamista minuutti. Lisää kiinankaali, teryaki ja lihaliemi vähitellen. Mausta pippurilla ja lisää cashew-pähkinät. Tarjoa riisin kanssa.

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvalta! Vois varmaan tehda kanastakin...kun meilla liha on niin kallista.

    VastaaPoista
  2. Susa,
    Kyllä kana käy loistavasti.

    VastaaPoista
  3. Nyt tiedän mitä meillä syödään tänään :) Voi olla että minäkin teen broilerista.

    VastaaPoista
  4. Kaisa,
    Minäkin kokeilen broileria seuraavalla kerralla.

    VastaaPoista
  5. Juu, hyvää tuli. Kiitos ohjeesta!
    Vähän muokkailin ohjetta, eli käytin broileria, maapähkinöitä ja chilikastiketta sekä jätin porkkanat pois. Lopusta kiinankaalista sai kätevästi salaatin.

    VastaaPoista
  6. Kaisa,
    Kiva kuulla, että wokista tuli makoisaa.
    Samoin meilläkin tehtiin lopusta kiinankaalesta salaattia.

    Terijaki-kastikkeesta pidin itse kovasti, se antoi itämaisen makusävyksen.

    Mutta chilikastike käy hyvin varsinkin broileriin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.